Обвинение за убийство внесе прокуратурата срещу 47-годишен

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен мъж, извършил убийство. Обвинението срещу Камен К. е за това, че на 21.10.2016 г. в гр.Габрово в коридор на приземен етаж на къща в Габрово, на ул.“Ст. Караджа“ № 73, умишлено умъртвил Иван И. на 54 години, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритници. Всички удари са били в областта на главата и са причинили тежки наранявания, довели до настъпване на смъртта на жертвата, което е престъпление по чл.115 от НК.

Обвиняемият и пострадалият се познавали, били в добри взаимоотношения и почти ежедневно се виждали. На 20 октомври миналата година пострадалият бил с приятел от обяд в заведение в района на централния пазар в Габрово, където консумирали алкохол. По-късно към тях се присъединили и други познати заедно с обвиняемият. Около 16.30 часа всички си тръгнали, а пострадалият  останал в заведението и се обадил на дъщерите си, които дошли в заведение при него.

След 23.00 часа Иван И. напуснал заведението, като в поведението си бил повлиян от употребения алкохол – не пазел равновесие, спъвал се, паднал, но въпреки залитанията бил адекватен и  поддържал свързан смислово разговор. Отишъл с такси до къщата на познатите си и влязъл в стаята на приземния етаж при обвиняемия. Последният сложил в чиния сготвено от него ядене и дал на Иван И. Докато двамата вечеряли, възникнал разговор, който прераснал в конфликт за взети от Иван пари. Обвиняемият  казал на Иван И., че е „крадец“, а той от своя страна нарекъл обвиняемия „боклук“, изплюл се в дадената му чиния за вечеря, ритнал обвиняемия в крака, станал и  излязъл от стаята. Обвиняемият обаче го настигнал в коридора, ударил го в лицето и след като битият мъж паднал, продължил да му нанася удари с ритници в областта на главата. През това време Иван не се отбранявал, не отправял реплики, не издавал никакви звуци. Обвиняемият сам преустановил действията си и се прибрал в стаята си. Останалите живеещи в къщата се събудили от шума, видели в коридора лежащия мъж, който не реагирал, и подали сигнал на тел.112.

Съдебно-медицинската експертиза констатирала като причина за смъртта механична асфикция вследствие на запушване на дихателните пътища от корена на езика и  бързо настъпила смърт в разстояние на няколко минути.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Кражба от жилище в Севлиево, липсват 10 000 лв.
Криминални
Нагъл крадец грабил в севлиевска фирма, води се разследване
Криминални
Шофьорка с 2.06 промила алкохол в кръвта получи условна присъда
Криминални
Тринайсет за задържани след вчерашната спецакция в Габрово и Севлиево
Криминални
Спречкване между мъже завърши със смърт, води се разследване за убийство
Криминални
Прокуратурата възложи разследване на фалшиви дипломи за шофьорски книжки
Криминални
Севлиевка остана без техника, след като крадец проникнал в дома й
Криминални
Куче е починало от похвърлен салам в ж.к. "Д. Благоев", води се разследване
Криминални
Водачът с 2,14 промила алкохол от ул.“Ст. Пешев“ се призна за виновен
Криминални
Криминално проявен е задържан, отглеждал над 80 растения от вида на конопа
Криминални
Два луксозни автомобила на един собственик са запалени в Габрово
Криминални
Джебчийка от с. Дамяново спипаха в Габрово полицаи
Криминални
Измамник, присвоил близо 180 хил. лв., ще лежи 4 години
Криминални
Хлапак опитал да открадне училищен автобус, хванали го
Криминални
Полицията разследва момче и мъж от с. Добромирка за побой
Криминални
Здравен инспектор е задържан при получаване на подкуп в Габрово
Криминални