Обявен е прием на документи от нуждаещи се от патронажна грижа
снимка: Община Севлиево

Община Севлиево е започнала процедура за подбор на кандидат потребители за ползване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, съобщават от институцията. Дейностите се извършват по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Севлиево“. 

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени онлайн от сайта на Общината или да се получат на място. Приемът ще продължи до 29 ноември т. г. 

Патронажната грижа ще се предоставя в дома на потребителя от мобилен екип в рамките на до два часа дневно. Продължителността и дейностите ще зависят от конкретните нужди на потребителите.

Право да кандидатстват за включване в услугата имат гражданите, които отговарят на няколко изисквания. На първо място да са пълнолетни с различни по тежест увреждания, посочени в експертните решения на ТЕЛК, които пречат на самостоятелния им начин на живот. Те трябва да се нуждаят от наблюдение на физиологични показатели, извършване на медицински манипулации, назначени от лекар в домашна среда.

По проекта могат да кандидатстват и хора без експертно решение от ТЕЛК, които са на възраст над 65 г. и нямат близки с постоянен или настоящ адрес на територията на община Севлиево. Предвидена е и подкрепа за самотно живеещите, които не могат да се справят сами в ежедневието и се нуждаят от медицинско наблюдение и помощ.  

По проекта могат да кандидатстват и хора с различни хронични заболявания, изискващи контрол на физиологичните показатели, медицински манипулации, психологическа помощ и подкрепа в извършване на ежедневни дейности. От патронажните грижи ще могат да се възползват и лица, претърпели оперативна интервенция или хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи.

Предвидено е интегрираната мобилна здравнo-социалнa услуга „Патронажна грижа“ да бъде предоставяна на 137 лица за срок от 12 месеца. Услугата е безплатна за потребителите и стартира от 1 януари 2020 г.

Не се налага затваряне на СУ "В. Левски", заявиха от ръководството
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 12 декември
Здраве
Нови специалисти в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Валери Йовчев изкара курс по най-високо ниво на имплантология
Здраве
Детско отделение - още една инвестиция в здравето на севлиевци
Здраве
Един случай на хепатит А е потвърден, други три деца са хоспитализирани
Здраве
Глобяват севлиевската болница за неспазване на трудовото законодателство
Здраве
На 15 декември д-р Пейо Мишев преглежда в Севлиево
Здраве
Д-р Антоанета Апостолова - нов специалист в "Медицински център-1"
Здраве
Нови дати за преглед при д-р Димитров - УНГ, през ноември 2019 г.
Здраве
Д-р Явор Малинов ще приема пациенти в Севлиево на 13 декември
Здраве
Обявен е прием на документи от нуждаещи се от патронажна грижа
Здраве
Д-р Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 21 ноември т.г.
Здраве
Има ли епидемичен взрив от хепатит А в Севлиево?
Здраве
Седем незададени въпроси, или как Кирил Ананиев избяга от журналистите в Севлиево
Здраве
От 25 до 29 ноември в Севлиево ще се раздават донорски карти
Здраве