Обявен е прием на документи от нуждаещи се от патронажна грижа
снимка: Община Севлиево

Община Севлиево е започнала процедура за подбор на кандидат потребители за ползване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, съобщават от институцията. Дейностите се извършват по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Oбщина Севлиево“. 

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени онлайн от сайта на Общината или да се получат на място. Приемът ще продължи до 29 ноември т. г. 

Патронажната грижа ще се предоставя в дома на потребителя от мобилен екип в рамките на до два часа дневно. Продължителността и дейностите ще зависят от конкретните нужди на потребителите.

Право да кандидатстват за включване в услугата имат гражданите, които отговарят на няколко изисквания. На първо място да са пълнолетни с различни по тежест увреждания, посочени в експертните решения на ТЕЛК, които пречат на самостоятелния им начин на живот. Те трябва да се нуждаят от наблюдение на физиологични показатели, извършване на медицински манипулации, назначени от лекар в домашна среда.

По проекта могат да кандидатстват и хора без експертно решение от ТЕЛК, които са на възраст над 65 г. и нямат близки с постоянен или настоящ адрес на територията на община Севлиево. Предвидена е и подкрепа за самотно живеещите, които не могат да се справят сами в ежедневието и се нуждаят от медицинско наблюдение и помощ.  

По проекта могат да кандидатстват и хора с различни хронични заболявания, изискващи контрол на физиологичните показатели, медицински манипулации, психологическа помощ и подкрепа в извършване на ежедневни дейности. От патронажните грижи ще могат да се възползват и лица, претърпели оперативна интервенция или хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи.

Предвидено е интегрираната мобилна здравнo-социалнa услуга „Патронажна грижа“ да бъде предоставяна на 137 лица за срок от 12 месеца. Услугата е безплатна за потребителите и стартира от 1 януари 2020 г.

МЗ: Гражданите да подават сигнали, ако болници им искат PCR тест
Здраве
Лекари от МБАЛ „Св. София“ преглеждат безплатно в МБАЛ „Св. Иван Рилски Габрово“
Здраве
Още два нови случая на коронавирус в Габрово
Здраве
За един нов случай на Covid в областта съобщават днес от РЗИ
Здраве
При двама мъже от областта теста за коронавирус е положителен
Здраве
За три нови случая на инфектирани с Covid в областта съобщават от РЗИ
Здраве
Нов случай на положителен PCR тест в Габрово
Здраве
Д-р Димитров - УНГ, преглежда на 14 и 28 юли 2020 г.
Здраве
Новите случаи на коронавирус в областта са на мъже, които не живеят тук
Здраве
Момиче на 15 г. от Севлиево е дало положителна проба за Covid 19
Здраве
До края на юни, който желае, може да смени личния си лекар
Здраве
За два нови случая на COVID-19 в Габрово, съобщават от РЗИ
Здраве
Шести потвърден случай на Covid в Севлиево
Здраве
Маските на закрито пак стават задължителни, започва масов контрол
Здраве
Прегледите при д-р Пейо Мишев идния месец са на 24 юли
Здраве
Д-р Попова - онколог, ще преглежда на 9 и 23 юли 2020 г.
Здраве