Оферти за санирането на нови 23 сгради – до днес
Една от сградите, които ще бъдат санирани по ОП "Региони в растеж", на ул. "Иван Преснаков"

Днес изтича срокът, в който фирмите, желаещи да извършат дейности по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“, могат да подават оферти.  А отварянето на документацията е насрочено за утре, 25 януари.

Обществената поръчка бе обявена през декември и е на стойност 3 599 727 лв. без ДДС. Включва четири обособени позиции и дейности по изготвянето на инвестиционни проекти, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор на 23 многофамилни сгради, всичките на територията на град Севлиево.

В първата обособена позиция попадат шест сгради с обща застроена площ 10 428 кв.м: два входа на адрес ул. „Стефан Пешев“ № 86А и № 88 – пететажна сграда, строена през 1982 година с монолитна стоманобетонна носеща конструкция и тухлена зидария, два входа на ул. „Стефан Пешев“ 103 – вх.А и вх.Б, на по три етажа, строени през 1950 година, а двайсет години по-късно надстроени с още един етаж, сграда на ул. „Никола Дабев“ № 43 и № 45, в експлоатация от 1972 и 1980 година, сграда на ул. „Св. Княз Борис Първи“ 11, изградена от полумасивен тип конструкция – частично стоманобетонни плочи и гредореди, с носещи тухлени зидове и стоманобетонни колони и греди, две секции на ул. „Стефан Пешев“ № 46 и № 48, с отделни стълбищни клетки, изградени с пакетоповдигащи плочи, на четири етажа и един партерен, на който има шест търговски обекта, в експлоатация от 1979 година и две триетажни секции на ул. „Иван Преснаков“ № 4 и № 6, строени през 1977 г. със складове на партера.

Дейностите по тази обособена позиция са с предварителна стойност 941 476 лв.

Във втората група сгради, за които се търси изпълнител, попадат следните сгради: триетажна на ул. „П.Р.Славейков“ 34, строена през 1964 г., друга триетажна на ул. „Асен и Илия Пейкови“ 18 и 20 – два входа с партер, и сграда на същата улица с номера 13 и 15, строена през 1975 година, първоначално като едноетажна, но в последствие надстроявана, триетажна сграда на ул. „Люляк“ 11 с тавански стаи, сутерен, складове и гаражи, в експлоатация от 1987 г., пететажна коопераци на ул. „Хаджи Димитър“ 4, в експлоатация от 1987 г.  и два входа – А и Б на блок 1 в ж.к. „Д-р Ат. Масков“, строени през 1965 година. Стойността на дейностите по тази позиция е 704 274 лв.

В трета обособена позиция, за която могат да наддават кандидат-изпълнителите на обществената поръчка попадат сграда с адрес ул. „Видима“ № 14, № 16 и № 18 – петаетажна, с единичен плосък покрив с външно водоотвеждане, техлена зидария и в експлоатация от 1972 година, два дхода – А и Б на ул. „Здравец“ 10, по на четири етажа, с тавани и мази, строени преди 1970 година, и още два входа на същата улица, но с номер 6, две отделни сгради на калкан на ул. „Асенова“ 33-35, на по два етажа и приземен етаж, в експлоатация от 1970-1972 година и други две самостоятелни сгради, но залепени, всеки с отделен вход на ул. „Мара Гидик“ 15 и ул. „Ченчеви“ 46 А, два входа на ул. „Равна гора“ 2 – вход А и в.Б – две блоксекции, отделени с фуга, като и пететажна сграда на ул. „Видима“ номера 14, 16 и 18. Стойността на дейностите по тази позиция е 1 108 164 лв.

Пет сгради попадат и в последната, четвръта обособена позиция: ул. „Ален мак“ 6, ул. „Цар Симеон Велики“ 18 и 20, ул. „Братя Бъкстон“ 12 вх.А и вх.Б, ул. „СТоян Бъчваров“ 1, 3, 5, 7 и ул. „Неофит Рилски“ 25. Предварителните разчети сочат, че стойността на дейностите по санитарне на тези сгради ще възлезе на 845 813 лв.

Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“.    

 

Община Севлиево е санкционирана с 45 хил. лв. по проект с еврофинансиране
Общество
Само от водоноски ще получават вода в шест села от днес
Общество
Британски гражданин с 1.63 промила стана причина за катастрофа
Общество
За 30 г. 69 500 лв. са загубите на габровец, получавал заплата в плик
Общество
На 28 август отварят къщичката в края на града, дом на д-р Москов
Общество
Тежка катастрофа с жертва затвори за часове пътя Севлиево - В.Търново
Общество
Жертвите на вчерашната катастрофа край с. Добромирка вече са две
Общество
14 септември - Празник на българските пожарникари
Общество
Обяваване на бедствено положение поискаха жители на безводни села
Общество
"Граждани на Севлиево" потърсиха подкрепа от президента за водната криза
Общество
Община Севлиево изпадна в противоречия за съдбата на един отрязан орех
Общество
По-висок данък върху имотите от догодина, уеднаквяват наредба със закон
Общество
България отбелязва 112 години от обявяване на независимост
Общество
Как за 20 години се научихме да не вярваме на обещания за водата
Общество
Гражданите на Севлиево се оказаха с преференции, заради по-нисък от бизнеса данък
Общество
Десет дни през септември в Севлиево не е имало вода през деня
Общество