Търсене

Огорчена съм от края на кампанията, продължавам да работя за хората

Огорчена съм от края на кампанията, продължавам да работя за хор

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Уважаеми съграждани, жители на община Севлиево,

Бях планирала в тези последни дни преди изборите, да ви изкажа искрената си благодарност за подкрепата и позитивното отношение към мен, като кандидат за кмет на община Севлиево и кандидатите от листата на коалиция „Ние, Гражданите“. Исках да отправя към вас онези топли думи, които съответстват на топлината, която усетих при десетките си срещи с вас в града и селата. Да ви благодаря за стиснатите ръце, прегръдките, пожеланията, напътствията, които ме съпровождат през цялата предизборна кампания.

За мое съжаление, и на кандидатите от коалиция „Ние, Гражданите“, днес ще споделя с вас огорчението и болката си от начина, по който приключва кампанията.

На 22 октомври 2019 г. моят опонент Недко Георгиев разпространи в социалната мрежа Фейсбук видеоклип, в който се изказват неистини, правят се квалификации и заключения по отношение на мен и кандидатите на коалиция „Ние, Гражданите“. Текстът от видеоклипа е публикуван и в общинския вестник „Росица“.

Как ви звучи това, че аз съм маскиран кандидат на БСП? Не е вярно и никога не е било. Никога не съм имала общо с БСП, не е имало дори индикация, че съм в един отбор с тях и това никога няма да се случи. „Ние, Гражданите“ не сме онези „които се представят за защитници на правата ви“, както твърди Недко Георгиев, защото ние сме защитници на вашите права. Да, ние не се представяме, ние заявяваме, че сме защитници на гражданските ви права и ще продължим да бъдем такива, без значение от резултата в неделя. Ние не сме „същите, които през цялото време посягат с разнообразни методи за натиск“, както говори опонентът ми Георгиев, защото за нас думата „натиск“ е непонятна.  

Кой е Недко Георгиев – този, който обобщава, че житейският ни опит и грамотност не били достатъчни, за да вземаме отговорни решения от името на цял един град.

Георгиев си позволи публично да обиди кандидатите от коалиция „Ние, Гражданите“, като ни обвини в лъжи и манипулации. Вероятно това би било нормално за някой, който си служи с лъжи и манипулации, но аз няма да допусна подобно оскърбление. Защото твърденията му не само не отговарят на истината, а очевидно имат за цел подмяна на резултата в последната минута от мача.

За мен няма съмнение, че Недко Георгиев се изплаши от силната подкрепа, която „Ние, Гражданите“ получи в тази кампания. Но вече нямам съмнение и в това, че общински съветник, който се кандидатира за четвърти мандат от четвърта политическа сила, се стреми към управлението не заради принципи.

Ние, уважаеми съграждани, не напираме към властта, както твърди Недко Георгиев. Тази власт я давате вие, и ако той е забравил, че избори се решават от избирателите, не е изключено сам да е част от друг механизъм за печелене на избори.

Това, което най-силно ме потресе в обръщението му, бе твърдението, че пълната общинска хазна ни е достатъчна. Думите му са по повод декларирането, че нашите съветници няма да получават заплата за работата си през мандата, а средствата ще даряват за благородни каузи.

Вероятно Недко Георгиев знае повече, отколкото признава, за харченето на пълната общинска хазна.

Уважаеми съграждани, скъпи жители в селата, вчера 23 октомври 2019 г. внесох искова молба в Районен съд Севлиево срещу Недко Георгиев, за това, че уронва доброто ми име, честта ми и разпространява неверни твърдения. Днес подадох сигнал и до Общинската избирателна комисия за същото.

Вие знаете, че в тази кампание „Ние, Гражданите“ нито за миг не излязохме от позитивния тон. Не допуснахме коментари по отношение на нашите опоненти, представяхме се пред вас каквито сме, а ваше е решението на кого да дадете доверието си. Наложи ми се да разбера по трудния начин, че „опитните“ политици печелят избори по други начини.

Благодаря ви, уважаеми съграждани, за подкрепата! Аз и след изборите ще продължа да работя за вас всеотдайно, независимо от това дали ще бъда ваш кмет, общински съветник, приятел, колега, съсед или просто познат. Защото за мен Севлиево е съдба.

Излязох на тези избори с чисто лице, чисто сърце и чисти амбиции. Така приключвам кампанията, такава оставам и след 27 октомври.

Единствената ми молба към всички вас е, гласувайте! Просто гласувайте. Изберете кандидатите, които са най-близо до вашите разбирания, но не оставяйте контролирания вот да решава бъдещето на Севлиево.

Ваша: Светла Георгиева

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!