ОИЦ Габрово се включва в инициативата "Заедно за Европа"

Областен информационен център – Габрово се включва с множество инициативи в стартиралата днес – 10 март 2017 г. обща национална инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България. Под мотото „ЗАЕДНО за Европа“ с поредица от събития центровете ще отбележат три значими годишнини - 60 години Европейски социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

Информационни срещи за младите хора ще организира ОИЦ – Габрово през април в градовете Дряново, Севлиево и Трявна с партньорството на трите общини. Те ще бъдат насочени към бъдещите абитуриенти, на които ще бъде предоставена информация за възможностите за младежка заетост и предприемачество, както и за студентски практики и стипендии. Нещо, което ще им бъде изключително полезно след излизането от училище и поемане на самостоятелен житейски път.

На 25 април с открит щанд на площад „Възраждане“ в Габрово ще бъде отбелязана 10-годишнината от влизането на България в ЕС. Именно на тази дата преди 10 години на тържествена церемония в Люксембург България и Румъния подписват договори за присъединяване към Европейския съюз, като това се смята за завършек на неговото пето разширяване. На щандът посетителите ще могат да получат рекламни материали, както и да се информират за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и актуални възможности за финансиране.

В периода 1 – 19 май, ОИЦ – Габрово организира Дни на отворените врати по проекти, като предвижда посещение на обекти, финансирани по оперативните програми в област Габрово. Центърът ще се включи активно и в още една от общите инициативи – създаването на издание с 60 кратки разказа за успешни човешки истории, върху които Европейският социален фонд е имал положително отражение. 

Финалът на общата инициатива „ЗАЕДНО за Европа“ ще се състои в Габрово на 20 май 2017 г., когато всички 28 информационни центъра ще се включат в обща карнавална картина, за да отбележат заедно 6 години от цялостното функциониране на мрежата и постигнатите резултати в рамките на този период.

 

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество