Търсене

Окръжният съд в Габрово насрочи съдебно заседание срещу бащата, който преряза гърлото на дъщеричката си

Емилия Димитрова
Окръжният съд в Габрово насрочи съдебно заседание срещу бащата, който преряза гърлото на дъщеричката си

На разпоредително заседание Окръжният съд в Габрово насрочи за 3 и 4 октомври 2022 г. заседание за разглеждане на делото срещу бащата, заклал преди година и половина невръстната си дъщеричка. 

Съдът отхвърли като неоснователно искането на защитата на Даниел М. за спиране на наказателното производство срещу него поради влошеното му здравословно състояние. Съдът отчете, че в досъдебната фаза не са допуснати отстраними съществени процесуални нарушения, които да са довели до нарушаване правата на Д.М. или на пострадалите. 

В началото на заседанието съдът прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявените от майката и сестрата на починалото дете граждански искове за причинени неимуществени вреди в размер на общо 110 000 лева. Двете бяха конституирани като граждански ищци по делото, а майката и като частен обвинител.

Повдигнатото на Даниел М. обвинение е за това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено е умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние. 

Трагедията се разигра на 4 февруари 2021 г. в къща в непосредствена близост до основно училище в Севлиево. Когато незабавно реагирали на подадения от съсед сигнал, полицаите открили в спалнята на жилището дете в безпомощно състояние с прорезна рана в областта на шията. Малко след това екип на Спешна помощ установи смъртта на детето. В съседната стая полицаите открили бащата, с прорезни рани в областта на китките и глезените. Той не бил адекватен, което наложило транспортирането му в болница, а по-късно с покурорско постановление е настанен в севлиевската Психиатрия.

До този ден мъжът е непознат за полицията. Не е имал криминални регистрации, но е имал здравословни проблеми, обявиха след кървавата трагедия от МВР в Габрово. Около две седмици преди инцидента бащата имал психически срив, заради който бил настанен в Психиатричната болница, откъдето е освободен пет дни по-късно. 

През юли т.г. Окръжна прокуратура Габрово внесе в габровския Окръжен съд обвинителен акт срещу бащата по текстове от Наказателния кодекс, които третират убийство. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.