Октомври бе силен месец за бадминтонистите ни

На 8 и 9 октомври в Оряхово се проведоха Държавните отборни първенства по бадминтон за момчета и момичета до 13 години. Нашите отбори и при момчетата, и при момичетата, останаха на 4-то място, непосредствено след отборите на Хасково, Стара Загора и Оряхово - все клубове с традиции.

На 22 и 23 октомври Севлиево бе домакин на шестия кръг от Националната верига по бадминтон за деца "Млади таланти", в който участваха деца в три възрастови групи - до 9 г.,до 13 г. и до 15 г. В състезанието се включиха 85 състезатели от цялата страна, а севлиевските участници регистрираха отлично представяне. 

При 9- годишните единично на второ място е Димитър Петков, а на трети - Десислава Друмева и Мария Ангелова. В същата възраст при двойките Десислава Друмева-Мария Ангелова станаха първи, Димитър Петков-Здравко Димитров - втори и Радост Бакалова, която игра с партньорка от Първомай - трета. 

При 13-годишните единично второ място отвоюва Йоана Недялкова, трето Кирил Памукчиев, Михаела Христова и Трейси Метева; в същата възраст двойки на І място е двойката Йоана Недялкова - Габриела Данкова, като Габриела е от Разград, а на трето място Кирил Памукчиев-Николай Бакалов, Михаела Христова-Трейси Метева, Мадлен Радионова-Жени Желева(Хасково).

При 15-годишните имаме две втори и едно терто място. На второ мяста се класираха двойките Димитър Данев-Георги Ангелов и Йоана Ангелова - Йоанна Самсарова(Брезово), а на трето Никола Венков-Николай Йовков. 

На 29 и 30 октомври в Хасково се проведе Държавно отборно първенство за юноши и девойки до 15 г. Нашият клуб участва само с отбор юноши. Димитър Данев, Георги Ангелов, Никола Венков и Николай Йовков преодоляха груповата фаза след безапелационна игра над отбора на Пазарджик с 5:0 и срещу Димитровград с 4:1 победи.

На полуфинала нашите се изправиха срещу най-добрия отбор на първенството и впоследствие шампион, но загубиха с 3:2 победи. В срещата за третото място победихме отбора на Русе с 4:1 победи и така нашите си осигуриха третото място в страната сред юношите до 15 г.

Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
Косара Ботева е сред най-добрите ултра-триатлонистки
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Стефанка Стефанова, на 78 г., отново е шампион по плуване
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт
Седем медала за каратеките от Севлиево след Румъния оупън
Спорт
Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт
30 г. отброиха от клуба по карате
Спорт
Ученици от региона мериха сили в стрийтбол турнир
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт