Октомври бе силен месец за бадминтонистите ни

На 8 и 9 октомври в Оряхово се проведоха Държавните отборни първенства по бадминтон за момчета и момичета до 13 години. Нашите отбори и при момчетата, и при момичетата, останаха на 4-то място, непосредствено след отборите на Хасково, Стара Загора и Оряхово - все клубове с традиции.

На 22 и 23 октомври Севлиево бе домакин на шестия кръг от Националната верига по бадминтон за деца "Млади таланти", в който участваха деца в три възрастови групи - до 9 г.,до 13 г. и до 15 г. В състезанието се включиха 85 състезатели от цялата страна, а севлиевските участници регистрираха отлично представяне. 

При 9- годишните единично на второ място е Димитър Петков, а на трети - Десислава Друмева и Мария Ангелова. В същата възраст при двойките Десислава Друмева-Мария Ангелова станаха първи, Димитър Петков-Здравко Димитров - втори и Радост Бакалова, която игра с партньорка от Първомай - трета. 

При 13-годишните единично второ място отвоюва Йоана Недялкова, трето Кирил Памукчиев, Михаела Христова и Трейси Метева; в същата възраст двойки на І място е двойката Йоана Недялкова - Габриела Данкова, като Габриела е от Разград, а на трето място Кирил Памукчиев-Николай Бакалов, Михаела Христова-Трейси Метева, Мадлен Радионова-Жени Желева(Хасково).

При 15-годишните имаме две втори и едно терто място. На второ мяста се класираха двойките Димитър Данев-Георги Ангелов и Йоана Ангелова - Йоанна Самсарова(Брезово), а на трето Никола Венков-Николай Йовков. 

На 29 и 30 октомври в Хасково се проведе Държавно отборно първенство за юноши и девойки до 15 г. Нашият клуб участва само с отбор юноши. Димитър Данев, Георги Ангелов, Никола Венков и Николай Йовков преодоляха груповата фаза след безапелационна игра над отбора на Пазарджик с 5:0 и срещу Димитровград с 4:1 победи.

На полуфинала нашите се изправиха срещу най-добрия отбор на първенството и впоследствие шампион, но загубиха с 3:2 победи. В срещата за третото място победихме отбора на Русе с 4:1 победи и така нашите си осигуриха третото място в страната сред юношите до 15 г.

Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт
Николай Василев замина на подготовка с националите по Таекуон-до
Спорт
Гергана Иванова - играч на вечерта в мач на България срещу Турция
Спорт
Гергана Иванова - едно от златните момичета на българския баскетбол
Спорт
Три златни медала за Севлиево от най-стария турнир по джудо за деца
Спорт
Косара Ботева е сред най-добрите ултра-триатлонистки
Спорт
Записват за участие в изкачването стъпалата към вр. Шипка
Спорт
Японски инструктори ще тренират каратисти от Севлиево
Спорт
Осем медала от "Топалов оупън" за севлиевското джудо
Спорт
Седем медала за каратеките от Севлиево след Румъния оупън
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт
Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево
Спорт
Кента Мори и Масаюки Такешима проведоха лагер в Севлиево
Спорт
Отборът по таекуон-до се завърна от Македония с 19 медала
Спорт
Стефанка Стефанова, на 78 г., отново е шампион по плуване
Спорт