Октомври бе силен месец за бадминтонистите ни

На 8 и 9 октомври в Оряхово се проведоха Държавните отборни първенства по бадминтон за момчета и момичета до 13 години. Нашите отбори и при момчетата, и при момичетата, останаха на 4-то място, непосредствено след отборите на Хасково, Стара Загора и Оряхово - все клубове с традиции.

На 22 и 23 октомври Севлиево бе домакин на шестия кръг от Националната верига по бадминтон за деца "Млади таланти", в който участваха деца в три възрастови групи - до 9 г.,до 13 г. и до 15 г. В състезанието се включиха 85 състезатели от цялата страна, а севлиевските участници регистрираха отлично представяне. 

При 9- годишните единично на второ място е Димитър Петков, а на трети - Десислава Друмева и Мария Ангелова. В същата възраст при двойките Десислава Друмева-Мария Ангелова станаха първи, Димитър Петков-Здравко Димитров - втори и Радост Бакалова, която игра с партньорка от Първомай - трета. 

При 13-годишните единично второ място отвоюва Йоана Недялкова, трето Кирил Памукчиев, Михаела Христова и Трейси Метева; в същата възраст двойки на І място е двойката Йоана Недялкова - Габриела Данкова, като Габриела е от Разград, а на трето място Кирил Памукчиев-Николай Бакалов, Михаела Христова-Трейси Метева, Мадлен Радионова-Жени Желева(Хасково).

При 15-годишните имаме две втори и едно терто място. На второ мяста се класираха двойките Димитър Данев-Георги Ангелов и Йоана Ангелова - Йоанна Самсарова(Брезово), а на трето Никола Венков-Николай Йовков. 

На 29 и 30 октомври в Хасково се проведе Държавно отборно първенство за юноши и девойки до 15 г. Нашият клуб участва само с отбор юноши. Димитър Данев, Георги Ангелов, Никола Венков и Николай Йовков преодоляха груповата фаза след безапелационна игра над отбора на Пазарджик с 5:0 и срещу Димитровград с 4:1 победи.

На полуфинала нашите се изправиха срещу най-добрия отбор на първенството и впоследствие шампион, но загубиха с 3:2 победи. В срещата за третото място победихме отбора на Русе с 4:1 победи и така нашите си осигуриха третото място в страната сред юношите до 15 г.

Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт