Търсене
Когато пишеш история и оставяш дълбока следа

Празник две в едно: "Идеал Стандарт-Видима" отбеляза 90 години съществуване и 20 г. конкурс "Баня на годината"

19 награди бяха раздадени в 20-то издание на конкурса „Баня на годината“
Празник две в едно:

В препълнена зала с 530 гости „Идеал Стандарт – Видима“ отбеляза 90 години от създаването на компанията, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

На 25 април на тържествена церемония и препълнена зала с 530 гостиИдеал СтандартВидимаотбеляза 90 години от създаването на компанията и връчи наградите в юбилейния 20-ти конкурсIdeal Standard Баня на годината“.

Празникът на компанията премина като класическо изпълнение поддиригентствотона водещия Орлин Павлов, който задаваше темпото и темите на събитиетоприветствени речи и спомени на ръководителите в компанията, поздравления на официалните гости, връчване на награди на победителите в конкурсаБаня на годината“, оперното сопрано Мария Павлова и балетАрабеск“, до музикалните поздрави на водещия.

Изображение - 13397Оперното сопрано Мария Павлова с водещия на церемонията Орлин Павлов, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Още в самото начало на събитието водещият на церемонията Орлин Павлов припомни, че

през 1934 г. предприемчиви ентусиасти решили да основат кооперация за производство на метални изделия в Севлиево.

През 1952 г. кооперацията, вече като държавно предприятие, се специализира в производството на санитарна арматура и придобива международно значение.

По-късно, с промените в България, пред държавното предприятие се разкриват нови перспективи и през 1992 г. то създава съвместно предприятие с Американ Стандарт, като това става причина за най-голямата трансформация в историята му - внедрили се най-съвременни и световни стандарти за производство на смесители, построява се нов модерен завод за производство на санитарна керамика, развива се дистрибуцията и търговската дейност, разширява се и географското присъствие.

Изображение - 13391Емил Гатев - директор на завода за санитарна арматура, снимка:  

Зад всичко това стоят идеите и усилията на няколко поколения севлиевци. Аз съм горд, че в годините цяла плеада инженери са работили, за да развиват този завод. Да го правят така, че да бъде успешен. От началото на 90-те в едно изключително подходящо време две изключителни личности за мен, а вярвам и за абсолютно всички колеги - инж. Васил Кънев и инж. Красимир Копчев и техния екип виждат, че трябва да се справим по един нов, съвършено различен път, който даде нов тласък така, че да отидем в новото хилядолетие. Това, което посяхме като малки семенца в последните няколко години като инвестиции в Идеал Стандарт Видима, а сега и с Вилерой и Бох ние вече сме едно семейство“, каза Емил Гатев директор на завода за смесители в Идеал Стандарт - Видима, който си пожела следващите поколения да празнуват и 190 годишнина.“

Добри Митрев, председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара отправи поздрав за двойния рожден ден и връчи почетна грамота на Камарата на Ярослав Дончев, изпълнителен директор на Идеал Стандарт Видима с думите: „Този ден трябва да е празник за всички, не само защото не са много предприятията, които говорят за България и за нейната стопанска история, които са оцелели в различни исторически епохи, в различни политически и обществени времена. „Идеал СтандартВидимане просто оцеля през тези 90 години, а растеше непрекъснато, развиваше се.

Изображение - 13392Добри Митрев, председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара отправи поздрав за двойния рожден ден и връчи почетна грамота на Камарата на Ярослав Дончев  

Компанията е еталон за качество, за страхотен мениджмънт, за страхотна работа на работниците и служителите, за взаимодействие с местните власти, за корпоративна социална отговорност към населението на Севлиево и съседните населени места.

Идеал СтандартВидимаможе да спечели всяка една класация за работодател на годината, за мениджър на годината, за корпоративно социално отговорно предприятие на годината в България. И за мен е огромна чест, чеИдеал СтандартВидимаприе в лицето на г-н Дончев да е част от Управителния съвет на БСК. И заедно с такива талантливи професионалисти да бъдем част от хората, които искаме да променим България, да имаме конкурентоспособна и просперираща българска икономика и индустрия, да имаме доволни работници и служители, да живеем на едно чисто райско място, каквото е България.“

Ярослав Дончев благодари за признанието и поздрави БСК за 44-годишнината на организацията от нейното основаване. Той призна, че силата на компанията е в нейните партньорства. А тази вечер, препълнената зала показва колко много партньорства сме изградили през годините.”

По думите му малко са компаниите в България, които имат и почти вековна история. Той припомни, че

севлиевската Идеал Стандарт - Видима днес е най-големият производител на смесители в Европа.

Отново в Севлиево, България, построихме и един от най-големите заводи за санитарна керамика. Годишно от Идеал Стандарт Видима потеглят милиони изделия и намират своя дом в над 100 държави по света. Създаваме различни инструменти и платформи, за да улесним работата на професионалистите, от което печели потребителят. Тази вечер, празнуваме и 20 години Баня на годината. Конкурс, който се доказа във времето и се счита от нашите партньори за еталон. Бих искал да поздравя всички участници за тяхната креативност и умение да създават красиви проекти с продуктите на Идеал Стандарт. За нас, като организатори, всички те са победители!“

В речта си Ярослав Дончев подчерта още, че значим фактор в компанията е добрата работна и жизнена среда. „Ние имаме отговорност да създаваме такава за близо три хиляди служители и техните семейства. Като най-големият работодател в Централна Северна България за нас е важно да предоставяме атрактивно работно място, сигурност и безопасни условия на труд.“ Той добави, че за компанията е важно да споделя успеха си, като се грижи за региона с подкрепа в сферите на образованието, културата, изкуството, спорта и здравеопазването и изтъкна, чесамо в сферата на здравеопазването сме инвестирали близо 800 хиляди лева за последните 5 години.“

На прага на новата ера в своето развитие, вече част от немската Вилерой и Бох с 275-годишна история,

компанията си поставя още по-високи цели. Вярвам, че ще продължим да сме водещи в индустрията и още по-успешни, каза в заключение Ярослав Дончев.

Габи Шуп, председател на борда на Вилерой и Бох Груп и новия председател на борда на директорите на Идеал Стандарт Интернешънъл беше подготвила специално видео обръщение към присъстващите. Тези две годишнини са нашата заявка за приемственост и традиция. В основите на успеха на Идеал Стандарт Видима стоят принципите на уважаван работодател и социално отговорна компания, създаваща силни партньорства с клиенти, доставчици, медии, държавни институции, и винаги отворена към промените. Обединени, сега ние сме един от най-големите производители на продукти за баня в Европа и аз гледам с нетърпение към нашето съвместно бъдеще.“

Изображение - 13393Габи Шуп, председател на борда на „Вилерой и Бох Груп“ и новия председател на борда на директорите на Идеал Стандарт Интернешънъл беше подготвила специално видео обръщение  

Щастлив съм, че мога да присъствам на тази церемония по повод двете годишнини и да съм част от този празник“, се обърна кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов към гостите. „Като най-големият работодател в Севлиево и в региона, но и най-големият приятел на местната общност няма друга такава корпорация, която да отдава толкова много време, усилия и не малко средства за местната общност - подпомагат здравеопазването, образованието, културата, спорта. Д-р Иванов припомни, че благодарение на покойния инж. Васил Кънев, именноИдеал СтандартВидимае в основата за създаването на едно уникално сдружение на работодатели в Севлиево, което и до днес подпомага развитието на града и на целия регион.

Изображение - 13398Петя Кръстева, изпълнителен директор на „Наш дом“ и Валентин Ганев, директор на завода за керамика, връчиха наградата 3D ПРОЕКТ С ПРОДУКТИ ОТ ATELIER COLLECTIONS  

След официалната част по повод 90 годиниИдеал СтандартВидимафокусът на събитието се насочи към конкурсаIdeal Standard Баня на годината“. Преди да бъдат връчени наградите Христо Караиванов, ДиректорТърговска организация за Източна Европа на Идеал Стандарт - Видима се обърна към гостите с думите: „Изминаха 20 години от първото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Минаха като миг.“ Той припомни, че в началото конкурсът е замислен като платформа за промотиране на бранда Ideal Standard - като символ на високия клас обзавеждане за баня и налагане на новите продукти чрез сътрудничество с архитекти, дизайнери и собственици на реализирани бани. През годините той обогати палитрата си като се въведоха категории за 3D проекти, където само въображението е граница, както и гласуване на медии в областта на интериора, и награди на онлайн публиката. Предоставихме платформа за изява на професионалистите в интериора за баня и създадохме общност от дългосрочни партньори.“ Той добави, чемного от победителите и участниците стартираха успешна кариера.“ Христо Караиванов изказа благодарности към всички участници, многобройните членове на журито на конкурса, медийните партньори.

Всички проекти, участвали в конкурса, както и отличените автори, вижте тук. 

Още от церемонията със снимки - тук. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!