Осем медала се върнаха в Севлиево след държавното по таекуон-до

С 4 златни и 4 бронзови медала се завърна отборът по таекуон-до на клуб "Тервел 2006" от държавното първенство по таекуон-до ай ти еф, което се проведе на 3 и 4 февруари в Панагюрище, при изключителна организация и в новата зала на града Арена Асарел.

Най-големият успех завоюва Християн Пеев с първото място на спаринг при юношите младша възраст до 65 кг. Това постижение почти сигурно ще отведе Християн на Евро 2018, след като състезателят размаза всичките се противници с убедителни победи. А първенството в Панагюрище и класирането от него ще определят състава на националният отбор за всички възрасти за европейското първенство, което ще се проведе през април в Талин, Естония.

Първо място след страхотни битки завоюваха и Ферай Ахмедова при деца 10-11 г., в категория до 35 кг и Кристияна Тодорова в същата възрастова група, но в по-горна категория - до 40 кг. Трети останаха Росина Камбурова, деца 12-13 г до 35 кг и Преслава Маринова в същата възраст, категория до 45 кг. Според треньора Михаил Ботев и четирите момичета са достойни последователки на Доника и Ивана, които заради заболяване на взеха участие в турнира в Панагюрище, но има голяма вероятност да бъдат поканени в отбора на България за Талин. Трето място завоюваха още Юнай Далов, 12-13 г., до 55 кг и Радостин Николов 10-11 г., категория плюс 60 кг.

Николай Василев е първи при мъжете до 85 кг и сигурен национален състезател, което е изключителен успех за севлиевския клуб, тъй като за първи път от години има състезател в националния отбор мъже. Христофор Николов се класира трети в старша възраст до 69 кг и участието му в Евро 2018 е под въпрос, но вероятно ще прави преборване за място в отбора.

Все още е рано да се прогнозира колко състезатели от Севлиево ще бъдат включени в представителния отбор на страната ни за европейското първенство, но Михаил Ботев не крие надеждите си да има най-малко петима таекуондисти. До края на седмицата това ще стане ясно. 

Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт