Търсене

Осемнадесет ученици от България са победители в най-голямото състезание по английски език в света

Финалистите в „Kangaroo Global Linguistics“ са избрани сред повече от 7000 ученици от цялата страна
Осемнадесет ученици от България са победители в най-голямото състезание по английски език в света

Осемнадесет талантливи български деца заслужиха победата си на най-голямото училищно състезание по английски език в света – „Kangaroo Global Linguistics“. Четиримата първенци в нивата А1, А2, B1, B2 ще заминат за международен кръг, който ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване, информират от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Осемнадесетте финалисти ще бъдат наградени за отличното си представяне на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната - „Ден на Кеймбридж“, което ще се проведе на 22 април.

Вярваме, че изучаването на чужди езици е от съществено значение за успешната реализация на всеки човек, а състезания като „Kangaroo Global Linguistics“ мотивират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме състезанието вече 18-та година и да даваме повод на цяла България да се гордее с постиженията на нашите талантливи деца.“ Така Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училища в България коментира поредния успех на учениците.

Българските ученици по традиция се представят отлично на „Kangaroo Global Linguistics“, като през 2022 г. шестокласничката Боряна Ангелова получи най-висок брой точки сред конкурентите си от целия свят, с което заслужи и престижната награда „Общ победител за 2022 година“.

Златото във всяко от езиковите нива тази година заеха:

Иван Янев от ОУ „Княз Александър I“, гр. Пловдив, в ниво PRE-A1

Мартин Николов от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А1

Дария Дамянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, гр. Варна, в ниво А1 Senior

Ива Войнова от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А2

Тони Гърков от НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев, в ниво B1

Дамяна Димова, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, гр. Сливен, в ниво В2

Списък с имената на всички победители може да откриете тук.

Състезанието „Kangaroo Global Linguistics“ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателство Клет България. В асоциацията членуват 164 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.