Търсене

Осемнайсет мигранти задържа полицията край Трявна

Осемнайсет мигранти задържа полицията край Трявна

Осемнайсет мигранти са задържани край села Нейковци, община Трявна, съобщават от полицията.

Сигнал за групата бил подаден в тревненското полицейско управление на 25 ноември, около 10:40 часа. Сигналът бил за група непознати лица край пътното платно в село Нейковци.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени 18 лица, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. Седем от лицата били непълнолетни.

Това е трети случай на мигранти в област Габрово за последните десетина дни. Най-напред пред блок "Хан Аспарух" в Севлиево бяха забелязани група лица, които по-късно влезли в блока. След подаден сигнал до полицията полицаите влязоха  в един от апартаментите, в който откриха дванайсет лица, които се представили за сирийци. Никой от тях не е имал документи за самоличност.

Задържани бяха и двама севлиевци- на 29 и 44 г., за които от полицията твърдят, че са подпомогнали чужденците да влязат в страната, използвайки лек автомобил „Фолксваген Туарег“.   

Седмица по-късно край Габрово бяха задържани шестнайсет лица, също без документи за самоличност, десет от които непълнолетни, които казали, че са от Афганистан.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.