Още две обществени поръчки са спряни заради жалби

Жалба до комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ от една и съща фирма - "Билдинг Проджект 1" ООД, спря изпълнението на две обществени поръчки, обявени от Община Севлиево - за поддържане на уличното осветление на територията на общината и за ремонт на общински пътища и улици. И двете жалби са депозирани в КЗК на 30 януари и до произнасяне на комисията се спират всякакви процедури по тях. 

Обществената поръчка за уличното осветление обхваща всички дейности по текущо поддържане, експлоатация и авариен ремонт в град Севлиево и четирийсет и четири населени места в общината, в това число годишна профилактика на уличното осветление, подмяна на осветителни тела, ремонт и зареждане на  електрическите табла на стълбовете за улично осветление, прочистване на клони, осигуряване на аварийни групи по време на национални празници и др. Стойността на работата е 300 000 лв. без ДДС, а договорът, който ще бъде сключен с избраната фирма е за две години. На 8 февруари изтича срокът, до който кандидатите да изпълнят поръчката, могат да подават документи, но с жалбата до КЗК този срок спира да тече до произнасянето на комисията. 

Другата поръчка, за ремонт на общински улици и пътища, е на стойност 1 млн.лв. без ДДС и е с продължителност 24 месеца. Включва всички дейности по изкърпването и асфалтирането на улици и пътища, в това число направа на канавки /отводнителни канали/ и почистването на съществуващите, направа или ремонт, според необходимостта, на подпорни стени, втоци и оттоци на водостоци, повдигане на шахти по уличните платна и други, за общо 288 км общинска пътна мрежа. 

За изпълнител по тази поръчка фирмите трябваше да подават оферти до 10 февруари, за 13-ти този месец бе насрочено отварянето на конкурсната документация. 

Това е третата обществена поръчка с възложител Община Севлиево, която се обжалва пред КЗК, от началото на годината. Заради жалба на един от участниците, "ТПС 2008" ЕООД, депозирана на 16 януари, временно бе спряна и процедурата по избор на изпълнител за извършване на строително-монтажните работи по проекта "Реконструкция на участъци от главни канализационни клонове и реконструкция на вътрешни водопроводни клонове в гр. Севлиево". Тя бе обявена в последните дни на декември и е една от най-големите обществени поръчки на Общината - стойността е близо два милиона лева без ДДС, а срокът за подаване на оферти от потенциалните кандидати изтече на 27-ми януари.

 

Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
Община Севлиево е пред воден режим, в сила са забрани за ползването на вода
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество