Още две обществени поръчки са спряни заради жалби

Жалба до комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ от една и съща фирма - "Билдинг Проджект 1" ООД, спря изпълнението на две обществени поръчки, обявени от Община Севлиево - за поддържане на уличното осветление на територията на общината и за ремонт на общински пътища и улици. И двете жалби са депозирани в КЗК на 30 януари и до произнасяне на комисията се спират всякакви процедури по тях. 

Обществената поръчка за уличното осветление обхваща всички дейности по текущо поддържане, експлоатация и авариен ремонт в град Севлиево и четирийсет и четири населени места в общината, в това число годишна профилактика на уличното осветление, подмяна на осветителни тела, ремонт и зареждане на  електрическите табла на стълбовете за улично осветление, прочистване на клони, осигуряване на аварийни групи по време на национални празници и др. Стойността на работата е 300 000 лв. без ДДС, а договорът, който ще бъде сключен с избраната фирма е за две години. На 8 февруари изтича срокът, до който кандидатите да изпълнят поръчката, могат да подават документи, но с жалбата до КЗК този срок спира да тече до произнасянето на комисията. 

Другата поръчка, за ремонт на общински улици и пътища, е на стойност 1 млн.лв. без ДДС и е с продължителност 24 месеца. Включва всички дейности по изкърпването и асфалтирането на улици и пътища, в това число направа на канавки /отводнителни канали/ и почистването на съществуващите, направа или ремонт, според необходимостта, на подпорни стени, втоци и оттоци на водостоци, повдигане на шахти по уличните платна и други, за общо 288 км общинска пътна мрежа. 

За изпълнител по тази поръчка фирмите трябваше да подават оферти до 10 февруари, за 13-ти този месец бе насрочено отварянето на конкурсната документация. 

Това е третата обществена поръчка с възложител Община Севлиево, която се обжалва пред КЗК, от началото на годината. Заради жалба на един от участниците, "ТПС 2008" ЕООД, депозирана на 16 януари, временно бе спряна и процедурата по избор на изпълнител за извършване на строително-монтажните работи по проекта "Реконструкция на участъци от главни канализационни клонове и реконструкция на вътрешни водопроводни клонове в гр. Севлиево". Тя бе обявена в последните дни на декември и е една от най-големите обществени поръчки на Общината - стойността е близо два милиона лева без ДДС, а срокът за подаване на оферти от потенциалните кандидати изтече на 27-ми януари.

 

Правителството прие промени към изискванията за млечните продукти
Общество
Мъж от с. Богатово е хванат с над 2 промила, моторист пострада тежко в Габрово
Общество
Някъде там, в пустошта, при загърбените отговорности и човешката болка
Общество
Стартира GABROVO GREEN ACCELERATOR
Общество
През юли в областта са издадени 12 заповеди по Закона за защита от домашно насилие
Общество
Пожарникарите съветват какво не бива в жегите, за да не стане пожар
Общество
Пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв. от 1 октомври
Общество
На 23 юли изтича срокът за плащане на междинните фактури за ток
Общество
Млад мъж се е удавил в язовир "Александър Стамболийски"
Общество
Асоциацията на европейските журналисти - България иска оставката на Гешев
Общество
Миролюба Бенатова обучава възрастни от региона на медийна грамотност
Общество
Засега не се обмисля режим на водата, но никой не знае докога
Общество
„Властта говори! Открито” - във фейсбук страницата на правителството
Общество
Помощта за отопление се увеличава с 27 лв.
Общество
„Какъв ви е проблемът“ – Севлиево унищожава дървета заради ремонт на тротоари
Общество
"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална линейка
Общество