Още две обществени поръчки са спряни заради жалби

Жалба до комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ от една и съща фирма - "Билдинг Проджект 1" ООД, спря изпълнението на две обществени поръчки, обявени от Община Севлиево - за поддържане на уличното осветление на територията на общината и за ремонт на общински пътища и улици. И двете жалби са депозирани в КЗК на 30 януари и до произнасяне на комисията се спират всякакви процедури по тях. 

Обществената поръчка за уличното осветление обхваща всички дейности по текущо поддържане, експлоатация и авариен ремонт в град Севлиево и четирийсет и четири населени места в общината, в това число годишна профилактика на уличното осветление, подмяна на осветителни тела, ремонт и зареждане на  електрическите табла на стълбовете за улично осветление, прочистване на клони, осигуряване на аварийни групи по време на национални празници и др. Стойността на работата е 300 000 лв. без ДДС, а договорът, който ще бъде сключен с избраната фирма е за две години. На 8 февруари изтича срокът, до който кандидатите да изпълнят поръчката, могат да подават документи, но с жалбата до КЗК този срок спира да тече до произнасянето на комисията. 

Другата поръчка, за ремонт на общински улици и пътища, е на стойност 1 млн.лв. без ДДС и е с продължителност 24 месеца. Включва всички дейности по изкърпването и асфалтирането на улици и пътища, в това число направа на канавки /отводнителни канали/ и почистването на съществуващите, направа или ремонт, според необходимостта, на подпорни стени, втоци и оттоци на водостоци, повдигане на шахти по уличните платна и други, за общо 288 км общинска пътна мрежа. 

За изпълнител по тази поръчка фирмите трябваше да подават оферти до 10 февруари, за 13-ти този месец бе насрочено отварянето на конкурсната документация. 

Това е третата обществена поръчка с възложител Община Севлиево, която се обжалва пред КЗК, от началото на годината. Заради жалба на един от участниците, "ТПС 2008" ЕООД, депозирана на 16 януари, временно бе спряна и процедурата по избор на изпълнител за извършване на строително-монтажните работи по проекта "Реконструкция на участъци от главни канализационни клонове и реконструкция на вътрешни водопроводни клонове в гр. Севлиево". Тя бе обявена в последните дни на декември и е една от най-големите обществени поръчки на Общината - стойността е близо два милиона лева без ДДС, а срокът за подаване на оферти от потенциалните кандидати изтече на 27-ми януари.

 

Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество