Търсене

Още не се знае ще отворят ли в понеделник детските градини

Още не се знае ще отворят ли в понеделник детските градини

Снимка на Esi Grünhagen от Pixabay

Няма категорично решение на Националния оперативен щаб за отваряне на детските градини, стана ясно преди минути на редовния брифинг на щаба. Според министъра на здравеопазването Костадин Ангелов е рано за категорично решение.

"Към настоящия момент нямаме достатъчно данни, които да ни дадат основание да отворим градините. До края на седмицата се надяваме да има яснота, за да вземем решение. Решението няма да бъде политическо", каза здравният министърът.  

"Натискът е огромен, всички хора са разделени, някои не ни вярват, други критикуват, трети определят мерките като достатъчни. Вероятно всеки е прав, но ние, които се изправяме пред вас трябва да намерим баланса, който е много крехък. Ситуацията е динамична и изисква едно надлъгване с вируса, за да намерим най-вярното решение и го победим с разум", каза още министър Ангелов. 

Темата за отварянето на детските градини преди 21 декември излезе след изказване на министър-председателя, който обяви, че мерките срещу разпространение на коронавируса може да бъдат отпуснати по-рано и сам намекна, че на 14 декември може да отворят детските градини. След днешния брифинг стана ясно, че това му изказване не е било съгласувано със здравните власти.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.