Оспорвано и интересно беше Гран При Севлиево 2016

Много оспорвано и интересно завърши Гран При Севлиево 2016 във всички класове. С рекорден брой участници – 149 от България, Турция, Румъния и Гърция пилотите поднесоха доста адреналин и емоции на близо 5000 зрители по трибуните и местата за гледане на мотополигон „Горна Росица” по врема на 5-ия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос. 

Безспорно най-атрактивно беше в провелия се за първи път „Балканче крос”, в което се пуснаха 33 състезатели само с 50 кубикови мотори „Балкан”. Публиката аплодираше всеки един от участниците, като сред тях имаше и такива, които освен ретро мотора караха и с облекла от 70-те години на миналия век. „Балканче крос” се проведе в два манша от по 8 минути и две допълни обиколки, като крайната победа спечели Вангел Тодоров, а след него останаха Васил Костов и Мариян Тодоров. От трибуната за награждаване първите трима благодариха на БФМотоциклетизъм за идеята и реализацията на това състезание.

Героят на вчерашния ден обаче бе  Майкъл Иванов (НСА моторспорт), който кара в два класа – МХ1 и МХ2. Иванов, който участва в Световния шампионат по мотокрос спечели всичките маншове в които участва и помогна много на клуба си да бъде №1 в отборната надпревара и купата  в МХ1 и МХ2 . Изключително оспорвано беше при най-малките в МХ 65сс., като в първия манш с рисково „прелитане” на последния скок Виктор Бориславов (Мото спорт Варна, КТМ) спечели първото място, а във втория същото упражнение направи и основния му конкурент Золтан Ордог от Румъния, който измъкна крайната победа за кръга в последните метри. Трети на стълбичката за награждаване се качи Радостин Михайлов (1 манш -4 място, 2манш- 3 място, 38 точки, Несебър мото, КТМ). В МХ 85сс. Николай Малинов (МСК Севлиево, Кавазаки) беше над всички и в двата състезателни манша и ги спечели убедително. Втори и в двете пробягвания завърши Антонис Сагмалис (Гърция), а трети Димитър Грозданов (МХ Рейсинг тийм Симитли, 1 манш- 4 място, 2 манш- 3 място, 38 точки, КТМ). В МХ2 също се водеше трудна битка за първото място между Майкъл Иванов и Иван Петров (МСК Севлиево, КТМ). В първия манш Иванов успя да откаже основния си конкурент в края на състезанието, а във втория едва две обиколки преди края Майкъл взе аванс пред Петров и го победи. На зрителите направи впечатление, че точно когато се канеше да атакува за пореден път Иван Петров , но се хвана за каската и намали газта. Оказа се , че проблем с очилата е била причината, за да кара по –внимателно до края. Трети и в двата манша завърши Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ). В МХ1 на Майкъл Иванов (караше с 450 кубикова Ямаха) му беше по –лесно да стигне до победата. Още от първия завой повеждаше колоната и не изпусна водачеството до карирания флаг. След него в маншовете финишира Адриан Радута от Румъния , а трети завърналия се на пистата с нов отбор Николай Йовчев (Еър макс рейсинг,Хонда). В класа с най-много пилоти – 47 МХ караха 40 състезатели и в двата манша, като стартовата бариера беше пълна за радост на многобройната публика. Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, Ямаха) спечели двойна победа и нови 50 точки към актива си за генералното класиране. Нямаше проблеми с конкуренцията Тодоров и закономерно стигна до крайния успех. Освен голямата купа за първото място Мартин получи и трофея на „Спорт тото” за най-бърза обиколка в МХ- 1:58:703 минути. 
Веселин Малинов (МСК Севлиево, Кавазаки) остана на второ място (1 манш- 3 място, 2 манш- 2 място, 42 точки), а трети на подиума се качи Кадир Масар (АИТ Рейсинг тийм, Сузуки, 1 манш- 4 място, 2 манш – 3 място, 38 точки). 

Благодарение на спечелените точки от всички маншове и класове по време на церемония се проведе и отборно (клубно )награждаване, като призьорите получиха купи и плакети. Ето и класирането:

Юноши – МХ 65 и МХ 85сс
Шампиони  – НСА моторспорт
2 място - Мото крос рейсинг Симитли
3 място - Несебър мото

Мъже МХ1 и МХ2 
Шампиони – НСА Моторспорт
2 място – МСК Севлиево
3 място – Еър макс рейсинг

Клас МХ
Шампиони – АИТ рейсинг тийм
2 място – Еър макс рейсинг
3 място- Панчо рейсинг тийм

Следващият 6-и кръг на Републиканския и Балканския шампионат по мотокрос ще се проведе на мотополигон „Ридо” в Самоков на 17 и 18 септември. 

източник: www.bfm.bg

Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
30 г. отброиха от клуба по карате
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт
Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Ученици от региона мериха сили в стрийтбол турнир
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт