От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
снимка: Минчо Тодоров

Заместник-кметовете в Община Севлиево получават различни заплати, а разликата между най-високата и най-ниската е 660 лв. Това става ясно от справка, предоставена на "Севлиево онлайн" по реда на Закона за достъп до обществена информация. Става дума за основно месечно възнаграждение, т.е. в сумата не са включени парите за клас прослужено време. 

С най-висока заплата са заместник-кметовете с ресори "Финанси" и "Териториално и селищно устройство". От тази година тяхното основно месечно възнаграждение е 2100 лв. Сумата е само с 12 лв. под максимума, който могат да получават. /Таванът на заместник-кметското възнаграждение за севлиевска община от януари т.г. е 2112 лв., което е малко под 80% от заплатата на кмета, която с решение на общинския съвет от 31 януари т.г. бе определена на 2640 лв., б.ред./

Основната заплата на заместник-кмета с ресор "Хуманитарни и социални дейности" е 1960 лв. С най-ниско възнаграждение е заместник-кметът с ресор "Обществен ред и сигурност" - 1440 лв.  

Информацията, предоставена от Община Севлиево, скрийншот: "Севлиево онлайн"

От края на януари 2017 г. Община Севлиево има четирима заместник-кметове. Тогава с решение на общинския съвет бе одобрена нова структура на общинската администрация и заместниците на кмета от трима, станаха четирима. Към тогавашните ресори "Финанси", "Хуманитарни и социални дейности" и "Териториално и селищно устройство", бе добавен "Обществен ред и сигурност". А промяната самият кмет Иван Иванов обясни като "необходимост от един човек, който да успее да обедини звената, които са ангажирани със сигурността и обществения ред, защото в момента това не е пряка отговорност на един човек от администрацията. А когато повече хора носят отговорност за едно нещо, тя се разпилява и прехвърля. Затова искаме един човек да администрира дейностите по сигурността, той да бъде на достатъчно ниво в администрацията, за да може да организира добре дейността си".

Не бе изненада, че четвъртият заместник-кмет е от ДПС. Всъщност историята се повтори от последния мандат на Йордан Стойков, когато отново бе назначен четвърти заместник-кмет, също от ДПС, но с ресор "Европроекти и евроинтеграция". Мястото бе за Митхат Алибашев, който в първия мандат на ГЕРБ запази поста си, но с ресор "Хуманитарни и социални дейности", а в началото на втория мандат на Иван Иванов бе освободен. 

автор: Емилия Димитрова

 

 

Али Алиев от ДПС положи клетва като общински съветник
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Към 17.30 ч. избирателната активност в област Габрово е 23.67%
Политика
БОЕЦ: ЦИК няма правомощия да подменя вота на избирателите
Политика
Резултатите след днешния вот, сравнени с тези от 2014 г.
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
ГЕРБ води и в Севлиево, но с отлив от гласове
Политика
Пълномощията на кмета на с. Стоките са прекратени по негова молба
Политика
Станишев: социалистите имаме рецепта за възстановявяне на социална Европа
Политика
Велизар Енчев: Ще настоявам за достойни пенсии
Политика
Как ще изглежда ЕП според резултати към 20.30 ч. от 11 държави
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
Наредби на общинските съвети в област Габрово са протестирани 52 пъти
Политика
Резултатите от вота на 26 май при 100% обработени протоколи от РИК Габрово
Политика