От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
снимка: Минчо Тодоров

Заместник-кметовете в Община Севлиево получават различни заплати, а разликата между най-високата и най-ниската е 660 лв. Това става ясно от справка, предоставена на "Севлиево онлайн" по реда на Закона за достъп до обществена информация. Става дума за основно месечно възнаграждение, т.е. в сумата не са включени парите за клас прослужено време. 

С най-висока заплата са заместник-кметовете с ресори "Финанси" и "Териториално и селищно устройство". От тази година тяхното основно месечно възнаграждение е 2100 лв. Сумата е само с 12 лв. под максимума, който могат да получават. /Таванът на заместник-кметското възнаграждение за севлиевска община от януари т.г. е 2112 лв., което е малко под 80% от заплатата на кмета, която с решение на общинския съвет от 31 януари т.г. бе определена на 2640 лв., б.ред./

Основната заплата на заместник-кмета с ресор "Хуманитарни и социални дейности" е 1960 лв. С най-ниско възнаграждение е заместник-кметът с ресор "Обществен ред и сигурност" - 1440 лв.  

Информацията, предоставена от Община Севлиево, скрийншот: "Севлиево онлайн"

От края на януари 2017 г. Община Севлиево има четирима заместник-кметове. Тогава с решение на общинския съвет бе одобрена нова структура на общинската администрация и заместниците на кмета от трима, станаха четирима. Към тогавашните ресори "Финанси", "Хуманитарни и социални дейности" и "Териториално и селищно устройство", бе добавен "Обществен ред и сигурност". А промяната самият кмет Иван Иванов обясни като "необходимост от един човек, който да успее да обедини звената, които са ангажирани със сигурността и обществения ред, защото в момента това не е пряка отговорност на един човек от администрацията. А когато повече хора носят отговорност за едно нещо, тя се разпилява и прехвърля. Затова искаме един човек да администрира дейностите по сигурността, той да бъде на достатъчно ниво в администрацията, за да може да организира добре дейността си".

Не бе изненада, че четвъртият заместник-кмет е от ДПС. Всъщност историята се повтори от последния мандат на Йордан Стойков, когато отново бе назначен четвърти заместник-кмет, също от ДПС, но с ресор "Европроекти и евроинтеграция". Мястото бе за Митхат Алибашев, който в първия мандат на ГЕРБ запази поста си, но с ресор "Хуманитарни и социални дейности", а в началото на втория мандат на Иван Иванов бе освободен. 

автор: Емилия Димитрова

 

 

"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
Боян Ботев: Съветниците без заплати до края на мандата
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика