Търсене

От 31 в Ковид отделението на севлиевската болница, само пет са ваксинирани

От 31 в Ковид отделението на севлиевската болница, само пет са в

В Ковид отделението на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" към вчера се лекуват 31 пациенти, двама от тях са деца. Само петима са ваксинирани, съобщават от болницата през фейсбук страницата си. 

Други четирима, също неваксинирани пациенти, на възраст от 56 до 69 години, са в интензивното отделение. 

“Новият щам заразява и вече преболедували от вариант “Делта”, което потвърждава, че естественият имунитет не е достатъчен”, катеторични са от лечебното заведение. Според информацията от там има заболели и сред персонала на болницата. 

Въпреки нарастване броя на заразените не се усеща натиск върху болничната система, тъй като случаите на Омикрон са по-леки, което се отразява повече върху доболничната помощ,, коментират още от МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” в Севлиево.

В габровската болница капацитетът е на път да бъде изчерпан. Там 68 пациенти са настанени на общи легла,  7 деца се лекуват в Детско отделение, с което капацитетът за неусложнени случаи за средно тежка и тежка форма в детско отделение е изчерпан, събощават от регионалното издание  Габровонюз. Двама са болните на интензивни легла в МБАЛ "Д-р Тота Венкова". 

Възможностите за реанимационни грижи в областната болница са силно ограничени, поради невъзможността да се осигури квалифициран персонал, съобщава изданието, като цитира директора на лечебното заведение д-р Михов. Не може да се разкрият и допълнителни легла, тъй като няма достатъчно персонал, който да ги обслужва. "Така че нашият капацитет от 6 интензивни легла, в общи линии, е максимумът, който можем да осигурим, за съжаление“, казва д-р Михов пред Габровонюз

Както вчера стана ясно в общините Габрово и Трявна броят на новозаразените е най-висок в областта, заради което от днес учениците там от 5 до 12 клас ще учат на ротационен принцип - редуване на присъствено и онлайн обучение, малките засега остават в училище присъствено. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!