От днес до 29 март - на училище от вкъщи
Снимка на Niek Verlaan от Pixabay

Училищата в Севлиево от днес работят дистанционно, показа проверка на "Севлиево онлайн". На интернет страниците им е публикувано обръщение към ученици и родители и указания как да се ползва платформата за дистанционно обучение. 

"Още в петък започна организацията на процеса, за да можем днес да възобновим работа с децата, макар и по нетрадиционен начин", обясни началникът на Регионалното управление по образованието (РУО) Георги Маринов. 

Всяко училище е изготвило собствен график за часовете за отделните класове, а преценка на учителите е кои образователни платформи и електронни учебници ще се ползват, уточни още Маринов. 

За учениците, които нямат възможност да общуват по електронен път, комуникацията може да се осъществява по телефона на родителя, като се изисква обратна информация за трудностите, които среща ученикът и се обсъди възможността как да бъдат преодолени", пише в обръщението, публикувано на сайта на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". 

"Скъпи родители, разчитаме на вашата подкрепа и съдействие, да организирате децата да учат и изпълняват това, което им поставят техните учители. Децата имат достатъчно време и възможности да използват безплатните електронни учебници на всички издателства, образователните програми на БНТ, както и образователните платформи", се казва в обръщението от Основно училище "Стефан Пешев".

Във времето от днес до 29 март, на учениците няма да се преподават нови уроци, а ще правят само упражнения за затвърждаване на наученото, които са изключително необходими след 22 дни ваканция, обясниха от РУО в Габрово. 

При по-малките ученици ще се разчита повече на групи в социални мрежи и приложения за телефон като Мисинджър и Вайбър, тъй като това ще става през телефоните на родителите им, каза директорът на СУ "Васил Левски" Тома Томев. "Няма учител, който да иска ученикът му да се провали, затова съм убеден, че колегите ще направят необходимото, за един качествен учебен процес, според наложените извънредни обстоятелства", смята Томев.

Там, където няма добра WiFi връзка, ще се търсят нетрадиционни начини за упражнения. Това важи най-вече за селата, в които учениците нямат достъп до компютри и съвременни телефони. За тези училища се насърчава разпечатването на упражнения на хартия, предаването на учениците, по възможност с по-малко контакт и последваща обратна връзка. 

Ще се разчита и на образователните програми, които БНТ2 започва да излъчва за седмокласници - в часовете от 9 до12 ч. и от 13 до16 ч., всеки момент от телевизията ще обявят часовете за излъчване на уроците и за четвъртокласници. 

Утре ще стане ясно как ученици и учители са се справили след първия ден на онлайн училище. 

Дванайсетокласниците имат три дни повече, за да подадат заявленията си за явявяне на задължителните матури. Срокът за това бе 17 март, удължава се до 20 март т.г. Подаването на заявления ще става само онлайн.  

Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Нито една паралелка в гимназиите засега няма да бъде закрита
Образование
И за трето класиране останаха незаети места в гимназиите
Образование