Търсене

От днес до 8 юни Севлиево е домакин на финалните игри по бадминтон от програмата на "Ученически игри 2023/2024 г."

Севлиево онлайн
От днес до 8 юни Севлиево е домакин на финалните игри по бадминтон от програмата на
От днес до 8 юни Севлиево е домакин на финалните игри по бадминтон от програмата на "Ученически игри 2023/2024 г." В надпреварата ще се включват 18 отбора, сред които и състезатели на ОУ "Стефан Пешев".
 
Снощи в спортна зала "Дан Колов" се проведе техническа конференция, на която водачите на отбори се запознаха с регламента и програмата на игрите. Отборите от двата пола се разделят на две групи по 5 състезатели. Отборите - победители от 2023 г. са водачи на групите, за останалите се тегли жребий.
 
Съгласно правилата за провеждане на игрите, отборите се разделят в две групи. Водачите в двете групи се определят на база постигнатите резултати от състезателите на държавни първенства. При състезатели, които нямат ранкинг точки, се тегли жребий. На 6 и 7 юни ще се изиграят срещите в предварителните групи и теза за класиране 7-8 и 9-10 място.
 
В събота, 8 юни, са финалите, след което следва церемонията по награждаване и закриване на игрите.
 
Севлиево се представя от два отбора - момчета и момичета, на ОУ „Стефан Пешев“. Още 4 наши отбора получиха право на участие във финалите на „Ученически игри 2023/2024 г.“ Във възрастова група 8-10 клас отново отбор на ОУ „Стефан Пешев“ се класира на финалите, които ще се проведат от 21 до 23 юни в Русе. Специално за този случай правилата на игрите разрешават, състезатели от предходна възрастова група да се състезават в по-горна група, при условие, че не са участвали до момента в друг отбор.
 
За финалите се класираха и момичетата на ОУ „Стефан Пешев“ - волейбол. Игрите са в Разград от 5 до 8 юни. В същата възрастова група, отново по бадминтон, юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ се класират за игрите в Русе от 21 до 23 юни. Шестият отбор, класирал се финалите, са хандбалистите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, 11-12 клас.
 
В още три национални състезания ученици от Севлиево си извоюваха право на участие във финалните етапи на игрите. В надпреварата „Млад огнеборец“ Севлиево ще представи отборът на СУ „Васил Левски“. Игрите са от 30 май до 3 юни в курорта "Албена".
 
За класиране в надпреварата за „Бедствия, пожари и извънредни ситуации“ ще разчитаме на отбора на ОУ „Стефан Пешев“, игрите са от 24 до 26 юни във Велико Търново. На отбор от училище "Стефан Пешев" залагаме надежди за добро представяне и в надпреварата по „Безопасност на движението по пътищата“. Игрите са в Казанлък от 7 до 9 юни.
 
Началникът на РУ - Габрово Юлия Влаева откри изгрите по бадминтон днес. Клетва от името на отборите прочете Ива Христова от ОУ "Стефан Пешев", клетва от ръководството на игрите - Стефан Кацарски - гл. секретар на игрите.
 
От името на Община Севлиево участниците поздрави зам.-кметът Красимира Йорданова, която пожела на всички да покажат най-доброто, на което са способни, за да премине състезанието в дух на спортсменство.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!