Търсене

От днес Общинската избирателна комисия регистрира партии, коалиции и инициативни комитети

Севлиево онлайн
Към 11 ч. избирателите на община Севлиево са най-слабо активни в

От днес до 17.00 ч. на 18 септември Общинската избирателна комисия (ОИК) в Севлиево приема документи за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции, както и на инициативни комитети за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. 

Партиите и коалициите, които вече са се регистрирали в Централната избирателна комисия (ЦИК), може да участват в изборите за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на райони и за кметове на кметства самостоятелно или в различни местни коалиции за всеки отделен вид избор. Те обаче трябва да получат регистрация и в съответната Общинската избирателна комисия (ОИК).

За участие в изборите за общински съветници и кметове може да се образуват и местни коалиции, които също се регистрират в ОИК. Местните коалиции се образуват само от регистрирани в ЦИК партии и коалиции.

В събота, на 9 септември, ОИК Севлиево преведе първото си заседание. На него бяха определени местата и начините за обявяване на решенията, които комисията взема, началната и крайна дата за регистриране на партиите, коалициите и инициативните комитети и определени работните групи в комисията. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!