Търсене

От днес по график в града и селата ще има пробни машини за гласуване

Емилия Димитрова
Демонстрационна машина за гласуване е инсталирана в Севлиево

От днес, 13 септември, машини за гласуване ще бъдат поставени в Севлиево и селата от общината, в които ще се гласува машини, за да могат избирателите да упражнят машинното гласуване в реална среда. 

От днес до 28 септември (без съботите и неделите) една демо машина ще бъде на разположение на желаещите да гласуват обучително в централното фоайе на Община Севлиево. Машината е достъпна в часовете от 9.30 до 16.30. 

От 9.00 до 16.00 часа днес, 13 септември, машина за пробно гласуване ще бъде на разположение на избирателите в с. Крушево. Устройството е пред кметството в селото. 

На 14 септември от 9.00 до 16.00 ч. машина ще има за избирателите в с. Добромирка, на 15 септември в същите часове ще могат да се упражнят избирателите в с. Сенник. 

На 16 септември достъп до машина ще имат гласоподавателите от с. Градница. На 19 септември - избирателите от с. Душево, на 20 септември машината ще бъде в с. Шумата, на 21 септември - в с. Батошево, на 23 септември - в с. Горна Росица, на 26 септември - в с. Ряховците, на 27 септември - в с. Петко Славейков и на 28 септември - в с. Кормянско. 

Машините в селата ще бъдат поставени пред местното кметство. 

Вчера с решение на Районната избирателна комисия в Габрово бе определен броя и местата на секциите, в които ще се гласува машинно, както и вида на бюлетината за габровски избирателен район.

В 156 на областта ще има машини за гласуване. В община Севлиево освен в градските секции машинно ще се гласува в селата Батошево, Горна Росица, Душево, Добромирка, Кормянско, Крушево, Петко Славейков, Ряховците, Сенник и Шумата.  

Избирателите, които искат да гласуват в подвижна избирателна секция, както и тези, които ще упражнят вота си не по постоянен адрес, трябва да знаят, че имат още три дни, за да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес или с подвижна урна. 

С подвижна избирателна кутия гласуват избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение. По настоящ адрес гласуват хора, които живеят, учат или работят в населено място, различно от постоянния им адрес по лична карта. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!