Търсене

От ЕРП "Север" обявиха, че електроразпределителната мрежа в областта е подготвена за зимни условия

Севлиево онлайн
От ЕРП

От Електроразпределение Север, което обслужва мрежата и на територията на област Габрово, обявиха, че са приключили техническите и организационни мероприятия и дейности, които да гарантират сигурна и безаварийна работа на съоръженията през есенно-зимния период. Всички трафопостове са инспектирани и обслужени, подменени са стълбове, изолатори, положени са кабели, извършени просеки в близост до въздушни проводници. Осигурен е необходимият оперативен и авариен резерв от основни видове материали и съоръжения в складовете на дружеството и в регионалните центрове.

От електроразпределителното дружество обявиха, че от началото на годината до края на месец август са направени инвестиции в размер на 28,5 млн. лева. Това би трябвало да осигури намаляване на технологичните разходи, да подобри работата на електроразпределителната мрежа, както и повишаване на качеството на снабдяване с електрическа енергия на клиентите на дружеството. За ремонтни дейности през същия период са вложени  4,4 млн. лева. 

Специално внимание e отделено на сградите за социални дейности, големите болнични заведения, хотелите със сезонна заетост в областите Варна и Добрич, които ще бъдат в експлоатация и през зимата, защото в някои от тях са настанени бежанци.   

За отстраняване на аварии по електроразпределителната мрежа електроразпределителното дружество разполага с 398 екипа. Пряко ангажирани в отстраняването на аварии в извънработно време са служителите на домашно дежурство. 61 дежурни екипи са позиционирани във всички областни и общински центрове на територията на компанията. Така времето за реакция в извънработно време, включително в почивни и празнични дни, е намалено максимално. За локализиране и отстраняване на аварии в подстанциите и възловите станции на разположение са още 56 служители на ЕРП Север. При кризисни ситуации има възможност да се прегрупират и пренасочат технически екипи и техника към засегнатите райони.

В допълнение към екипните автомобили, с които са оборудвани обслужващите мрежата служители на ЕРП Север, дружеството разполага и с 422 броя високопроходими автомобила, както и други 210 специални автомобила и специализирана техника за реагиране при възникване на тежки метеорологични условия.

Електроразпределение Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина 42 626 км на територия от 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България – Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!