Търсене

От „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха 5507 подписа в ЦИК за регистрация

От „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха 5507 подписа в ЦИК за регист

„Изправи се.БГ“ и Отровното трио внесоха 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите. Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и срещу ГЕРБ не само в София, но и в цялата страна", заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите, след като в ЦИК бяха внесени подписите за регистрация за изборите.

Манолова подчерта, че няма законови основания за отказ на регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“, но ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се превърне в политическа бухалка за отстраняване от изборите на неудобните за властта.

"Докато вчера цял ден се занимаваха с името на обединението ни и с регистрацията му, управляващите изтеглиха 300 млн. лв. дълг. Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват обикновените хора. Вече има алтернатива на модела на Борисов, модела на безконтролното поемане на дълг, на мачкане на бизнеса и обикновените хора, модел на облагодетелстване на приятелския кръг. Тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България, каза още Манолова и добавиу че над 30 млрд. лева от Европа към България за следващите години по Плана за възстановяване ще бъдат използвани за модернизация на икономиката, подкрепа на малкия и средния бизнес, повишаване доходите на българските граждани. А като начало "ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. Ще преизчислим пенсиите – нещо, което Борисов не успя да направи за 11 години. Малкият и средният бизнес ще получат пряка финансова подкрепа за модернизация и за запазване на работните места и повишаване на доходите. Други важни приоритети са съдебната реформа и разформироването на корумпираните институции". 

Манолова е категорична, че предстои ревизия на управлението на Борисов с посочване на виновните. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!