Търсене

От ПП да вземат мерки срещу Богомил Петков, чиито действия компрометират правителството, призоваха от ГЕРБ-Габрово

Севлиево онлайн
ГЕРБ започва събрания за номинации на кандидат-кметове и съветни

Призоваваме ръководството на Продължаваме промяната да предприеме мерки срещу действията на Богомил Петков, които освен че компрометират работата на държавните институции и държат в страх служителите в тях, уронват престижа и на местното ръководство и представители на Продължаваме промяната, както и на Правителството. Това написаха в позиция от ГЕРБ-Габрово, публикувана във фейсбук страницата на партията и разпратена да медии в областта. 

"ГЕРБ-Габрово остро осъжда едноличната и безпринципна намеса в държавните институции в габровска област на лицето Богомил Петков, бивш депутат от ПП, излъчен от Бургас, и вечен кандидат за кмет на Севлиево от различни партии", се казва в позицията. Според написаното "от месеци Богомил Петков, неясно в качеството си на какъв, упражнява власт и брутално кадрува в държавни институции, сменя директори, други заставя да извършват смени и назначават хора по негова поръчка. След намесата му в дейността на Полицията, образованието и много други сфери, посегна и на лечебно заведение в Севлиево. С лъжи, манипулации и страх сковава работата на държавните институции и професионалистите в тях", пишат още от габровската структура на ГЕРБ.

"Севлиево онлайн" потърси за коментар на написаното Богомил Петков. Той нарече обвиненията срещу него "пълна манипулация" и обясни, че няма как да бъде вечният кандидат за кмет, защото "бил съм кандидат за кмет само веднъж и то като независим". Той не посочи за кои точно назначения го обвиняват от ГЕРБ, но предположи, че едно от тях е смяната в ръководството на Държавната психиатрична болница в Севлиево.

От ГЕРБ също не уточняват за коя точно болница говорят, но предвид обстоятелството, че досегашният директор на лечебното заведение д-р Сюзан Садъкова е техен общински съветник в Севлиево, логично е да застанат в нейна защита. "Имаше конкурс, спечелен е напълно законно от другия кандидат, а не от досегашния директор, срещу когото има множество сигнали за нарушения". И добави: "Не аз, а ГЕРБ са свикнали да кадруват толкова години и назначенията им в Севлиево се виждат, дори общинският вестник се ръководи от общински съветник на ГЕРБ", каза още той. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!