Търсене

От Училищно настоятелство отчетоха 2019 г.

От Училищно настоятелство отчетоха 2019 г.

Годишно отчетно събрание на сдружение "Училищно настоятелство Севлиево"

Поредна успешна година отчетоха от Училищно настоятелство Севлиево в понеделник, на 10 февруари, когато се проведе годишното отчетно събрание на сдружението. Това е първата година от третия мандат на Настоятелството с председател Светла Георгиева и заместник-председател Надежда Гатева.

През 2019 г. част от събитията, на които Настоятелството е било организатор, са били

в партньорство с най-голямата компания, позиционирана в Севлиево – „Идеал Стандарт-Видима“,

а мероприятията бяха съчетани с 85 години от създаването на компанията. През март, в продължение на една седмица, близо 200 деца от четвърта група на детските градини в Севлиево бяха поканени на представлението „Приказки, приказки… Как ви обичаме ние“, домакин на което беше Детския отдел на Градската библиотека. Приказката бе тематично подбрана - историята на „Идеал Стандарт-Видима“, откъдето пък бяха щедри към своите гости и дариха всяко от децата-участници със специален пакет, посветен на юбилея.  

Във всеки от дните на „приказната седмица“ бе играно различно представление от децата на Драматично-кукления театър и клуб „Приказен свят“ при Детски комплекс „Йовко Йовков“, специално адаптирано за целта. Предпремиерата бе на 21 март пред учениците от клуб „Развий себе си“ от дуалната форма на обучение към ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, които макар и извън възрастта за приказки, се потопиха в приказния свят и по един друг интересен начин се запознаха с историята на компанията, припомни Светла Георгиева.

Заедно с неправителствената организация „Граждани за Севлиево“ от Училищно настоятелство

направиха кампанията „Великден за всеки“.  

На 250 възрастни и 160 деца инициаторите подариха великденски пакети с храни за големите и лакомства за малките. Над трийсет доброволци се включиха в раздаването на пакетите. Средствата за кампанията „Великден за всеки“ бяха от дарения, набирани чрез специално обособени кутии.

Под мотото "Да засадим дърво заедно"

децата от основните училища СУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ Крамолин бяха на 5 май в Лъгът, където на териториите на Държавно ловно стопанство "Росица" научиха повече за тайните на гората. Организаторите - ДЛС "Росица", сдружение "Граждани за Севлиево“ и Училищно настоятелство Севлиево бяха подготвили съвместни дейности с лесовъди, които  показаха на учениците как гората се самозалесява, какво означава, когато гората боледува, как е правилно да се подходи при сеч, как се установяват и залавят бракониери. А на финала от Държавно ловно стопанство "Росица" им показаха как се засажда дърво и заедно посадиха над 100 фиданки

За първи път абитуриентските шествия на младите хора,

завършващи севлиевските гимназии, през 2019 г. бяха заснети от въздуха с дрон. Записите бяха предоставени на операторите, които правят видеозаснемане на баловете, за да бъдат евентуално добавени към дисковете от бала на младите хора. "Това е нашият подарък за абитуриентите на Севлиево и искрено се надяваме, че успяхме да ги зарадваме, защото това не е правено досега", сподели по време на отчета Светла Георгиева, като благодари за реализирането на идеята на приятеля на Настоятелството Данчо Атанасов.

В края на май м.г. по покана на Училищно настоятелство

бе представено мобилното приложение ihelp.

Това е приложение, което се сваля на телефон и с което може да се потърси помощт, от която ние или някой близо до нас се нуждае. Помощта идва от хората, които могат да помогнат. Приложението е безплатно, изисква се регистрация с име, парола и e-mail и попадайки в началния прозорец, виждаш на какво разстояние от теб се намира най-близката болница, къде се намира най-близкия дефибрилатор, списъка ти със спешни контакти (семейство и приятели) и броя потребители в радиус около 500 метра, които ще получат твоя сигнал за помощ. След избор на типа проблем, приложението засича местоположението на нуждаещия се от помощ, възможно е и  автоматично набиране на телефона за спешна помощ 112.

През ноември

традиционната вечер на пенсионираните учители

отново извика сълзи от удовлетворение и радост. Училищно настоятелство успя да трогне 19 пенсионирани през последната учебна година учители от 4 училища и 3 детски градини. Тържеството по символичното им изпращане е емблематично за Настоятелството, откъдето благодарят на фирмите и организациите, които правят възможно то да се случва: „Идеал Стандарт - Видима“, Община Севлиево, книжарница "М-Прес", рекламна къща "Гален". Този път благодарности бяха отправени и към учениците Румен Гатев и Борислав Маринов, които са "най-младите ни приятели", както ги определи Светла Георгиева.

За реализацията на всички инициативи и проекти през изминалата 2019 година

Настоятелството изказва своята голяма благодарност

на партньорите и съмишлениците, без чиято подкрепа те нямаше да бъдат осъществени: Община Севлиево, бизнессдружение Севлиево XXI век, “Идеал Стандарт - Видима” АД, ДЛС „Росица“ в Лъгът, книжарница „М-Прес, рекламна къща „Гален“, Художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, Детски комплекс „Йовко Йовков“, Младежки център-Севлиево, Градска библиотека. И тази година Светла Георгиева не пропусна да благодари на журналистите в Севлиево, които правят популярна работата на настоятелството. Най-големите й благодарности и този път бяха за всички членове на настоятелството.

Сдружение „Училищно настоятелство-Севлиево” е доброволна организация, която в основната си част със своята дейност се стреми да дава възможност за изява на децата и младежите, да стимулира техните успехи и да подпомага тяхното ранно професионално ориентиране. От тази година членският внос, който настоятелите плащат се увеличава двойно – от един на два лева месечно, т.е. от 12 лв. за година, става 24 лв. за година, решиха членовете на организацията.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!