Търсене

Отборът на Основно училище "Стефан Пешев" е областен победител в състезание за защита при бедствия и извънредни ситуации

Севлиево онлайн
Отборът на Основно училище

Отборът- победител е на Основно училище "Стефан Пешев" - Севлиево, снимка: РДПБЗН Габрово

На 10 май 2022 г. в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Габрово се проведе областния етап на ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Първенец в него е отборът на Основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево.
 
Състезанието се организира от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Габрово в партньорство с Областния съвет на Български червен кръст.
 
Участваха победителите от общинските етапи от ОУ "Христо Ботев"- Габрово, ОУ “Стефан Пешев” - Севлиево, СУ “Максим Райкович”- Дряново и ОУ “Проф. П. Н. Райков”- Трявна.
 
Изображение - 10741Знанията от теория бяха показани в практиката, снимка: РДПБЗН  
 
Теоретичните знания на състезателите бяха проверени чрез решаване на тест. Последва практическа част, в която участниците преминаха през 8 състезателни центрове и демонстрираха сръчност, съобразителност и бързина.
 
Изображение - 10742Учениците показаха добра подготовка, снимка: РДПБЗН  
 
Учениците показаха правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, умения при поставяне на противогаз, оказване на първа помощ по зададена ситуация и работа с пожарогасител и кофпомпа. С това се показаха, че целите на надпреварата са изпълнени - учениците да усвоят знания за адекватно и ефективно поведение при рискови за живота на хората бедствия и извънредни ситуации, гражданска активност и умения да бъдат практични в реалния живот, особено в ситуации, изискващи компетентни, точни и бързи реакции.
 
Изображение - 10743Купата е най-добрите - Основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево, снимка: РДПБЗН  
 
На второ място се класира отборът на Основно училище "Христо Ботев" - Габрово, третото зае отборът на Основно училище "Проф. П. Н. Райков" - Трявна, а четвъртото – състезателите на Средно училище "Максим Райкович" - Дряново.
 
Всички отбори получиха награди, купи и грамоти, осигурени от Сдружение за приятелство Габрово - Тун.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!