Търсене

Отборът на ПГМЕТ бе класиран на първо място в регионалния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

Отборът на ПГМЕТ бе класиран на първо място в регионалния кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

инж. Стефан Николов и инж. Веска Николова с победителите в отборното класиране Любослав Недков и Мартин Кинев, снимка: ПГМЕТ

За поредна година отборът на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево от първа възрастова група зае първо място на Регионален кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”.

Възпитаниците на севлиевската професионална гимназия премериха знания и умения с връстниците си от ПГЕА „Джон Атанасов” - София, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Видин, ПГ по телекомуникации в София, Професионална гимназия по електротехника и автоматика в София, Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ - Стара Загора.

Състезанието премина на два eтапа: решаване на тест и изпълнение на практическа задача, свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема за определено време.

Изключително трудна бе втората част, която изискваше състезателите Любослав Недков и Мартин Кинев, и двамата в 10 клас, сами да подбират елементната база. Показаните резултати доказаха, че учениците притежават както знания и умения, така и че могат да работят в екип.

В крайното класиране Любослав Недков и Мартин Кинев заеха първо място отборно, и съответно завоюваха второ и трето място в индивидуалното класиране. За тях предстои Национален кръг в Банско, който ще се проведе на 21 април т.г. За него подготовката им продължава под ръководството на инж. Стефан Николов и инж. Веска Николова.

Участниците в състезанието получиха купи, медали, грамоти и парични награди от търговска верига ЕЛИМЕКС. Ръководството на Техническия университет в Габрово връчи награди и удостоверения за прием в специалност по избор на състезателите.

Организацията и провеждането на състезанието се осъществяват от Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието (РУО), представители на търговска верига ЕЛИМЕКС, директори на училища, учители, преподаващи по професиите „Техник на компютърни системи” и „Техник на електронна техника”.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.