Отборна победа за „Викинг 2008“ в 18-ия турнир по водно спасяване
Треньорът Боян Ботев с купата за отборен първенец

Отборът по плуване на Севлиево „Викинг 2008“ стана победител на провелия се преди дни във Велико Търново 18-ти национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев“.

Във възрастова група  деца до 11 г. надпреварата бе в дисциплините 50 м плуване под препядствия, 25 м извличане на празен манекен, хвърляне на спасителна топка в три цели и плажни флагове.

Състезанието бе шампионско за Георги Пенчев, който завоюва злато в многобоя, след като извоюва победи на плажни флагове и хвърляне на топка в цел, стана трети на извличане и четвърти на плуване под препядствия.

Адриан Кънев спечели бронзовия медал в многобоя след сребърен медал на плажни флагове и много балансирано участие в останалите дисциплини. Александар Кунев започна шампионски състезанието с златен медал на извличане и сребро в плуването под препядствия, но излизане от зоната на точките в хвърлянето на топка го класира четвърти в многобоя.

Кристиян Косев спечели бронзов медал в плуването под препядствия и сребърно отличие на хвърляне на топка в цел, но се нареди шести в многобоя. Цветослав Маринов спечели бронз в хвърлянето на топка. Останалите състезатели Тодор Тодоров, Ивайло Касамаков, Павел Дунев, Милен Кисьов и Иван Пенчев направиха успешен дебют в състезание от такъв ранг, а Теодора Христова, Ивайла Йонкова, Лилия Криндова, Мария Василева, Рая Маринова, Виктория Иванова, Никол Иванова, Марина Бонева и Хелена Йонкова показаха, че тепърва ще бъдат фактор в състезанията по водно спасяване.

Теодора Христова  спечели златен медал на хвърляне на топка в цел , сребърно отличие в извличането на манекен и бронзов медал в многобоя. Ивайла Йонкова спечели сребърните отличия на 50 м плуване под препядствия и плажни флагове, а в четирибоя стана четвърта. Лилия Криндова спечели бронзов медал  в хвърлянето на топка и пето място в крайното комплексно класиране, където Мария Василева остана осма.

При юноши и девойки младша възраст най-добре се представи Микаела Петрова, която спечели сребърен медал на плажни флагове и бронзов медал в четирибоя. При момчетата Никола Белоев заслужи седмо място в четирибоя. При девойките старша възраст Теодора Георгиева спечели златните отличия на 50 м извличане на манекен и 100 м спасяване на манекен с плавници, а на 100 м под препядствия заслужи сребърното отличие. В комплексното класиране Теодора спечели сребърния медал.

Йоанна Станчева спечели златото на  хвърляне на топка в цел и сребърните медали на извличане и спасяване със спасителна лодка и бронзов медал в многобоя, след като падане на плавника я лиши от злато. Милан Дамянов отвоюва сребро на спасяване с гребна лодка, в многобоя остана девети.  

Павлина Станчева участва в останалите две възрастови групи - „Мъже и жени“ 18+, без възрастови ограничения и „Ветерани“ - мъже и жени, навършили 40 г. При жените стана трета в многобоя, свлед като завоюва две бронзови отличия на 100 м спасяване с плавници и  50 м извличане на манекен. При ветераните спечели златен медал на 50 м извличане на манекен и сребърен на плуване 50 м под препядствия, а в многобоя заслужи сребърен медал.

В същите възрастови групи се състезава Боян Ботев, който спечели бронз на 100 м спасяване с плавници и остана четвърти в многобоя при мъжете.

 

Имаме двама шампиони от международния турнир в Самоков
Спорт
Златни рибки от „Викинг 2008" със сребро от „Златоперки“
Спорт
Осем медала от "Топалов оупън" за севлиевското джудо
Спорт
Записват за участие в изкачването стъпалата към вр. Шипка
Спорт
Три медала от турнира "Спартак" завоюваха плувците
Спорт
Каратеките завоюваха четири медала от турнира "Черно море"
Спорт
Гергана Иванова - играч на вечерта в мач на България срещу Турция
Спорт
Отборът по таекуон-до се завърна от Македония с 19 медала
Спорт
Отборна победа за „Викинг 2008“ в 18-ия турнир по водно спасяване
Спорт
Каратистите се завърнаха от Швейцария оупън с четири златни медала
Спорт
Три златни медала за Севлиево от най-стария турнир по джудо за деца
Спорт
Силни плувни страсти белязаха турнира „Веселото жабче“
Спорт
Гергана Иванова - едно от златните момичета на българския баскетбол
Спорт
Николай Василев замина на подготовка с националите по Таекуон-до
Спорт
Трима състезатели, три медала от турнира по джудо в Хасково
Спорт
Джудистите оставиха купа "Севлиево" в Севлиево
Спорт