Отборна победа за „Викинг 2008“ в 18-ия турнир по водно спасяване
Треньорът Боян Ботев с купата за отборен първенец

Отборът по плуване на Севлиево „Викинг 2008“ стана победител на провелия се преди дни във Велико Търново 18-ти национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев“.

Във възрастова група  деца до 11 г. надпреварата бе в дисциплините 50 м плуване под препядствия, 25 м извличане на празен манекен, хвърляне на спасителна топка в три цели и плажни флагове.

Състезанието бе шампионско за Георги Пенчев, който завоюва злато в многобоя, след като извоюва победи на плажни флагове и хвърляне на топка в цел, стана трети на извличане и четвърти на плуване под препядствия.

Адриан Кънев спечели бронзовия медал в многобоя след сребърен медал на плажни флагове и много балансирано участие в останалите дисциплини. Александар Кунев започна шампионски състезанието с златен медал на извличане и сребро в плуването под препядствия, но излизане от зоната на точките в хвърлянето на топка го класира четвърти в многобоя.

Кристиян Косев спечели бронзов медал в плуването под препядствия и сребърно отличие на хвърляне на топка в цел, но се нареди шести в многобоя. Цветослав Маринов спечели бронз в хвърлянето на топка. Останалите състезатели Тодор Тодоров, Ивайло Касамаков, Павел Дунев, Милен Кисьов и Иван Пенчев направиха успешен дебют в състезание от такъв ранг, а Теодора Христова, Ивайла Йонкова, Лилия Криндова, Мария Василева, Рая Маринова, Виктория Иванова, Никол Иванова, Марина Бонева и Хелена Йонкова показаха, че тепърва ще бъдат фактор в състезанията по водно спасяване.

Теодора Христова  спечели златен медал на хвърляне на топка в цел , сребърно отличие в извличането на манекен и бронзов медал в многобоя. Ивайла Йонкова спечели сребърните отличия на 50 м плуване под препядствия и плажни флагове, а в четирибоя стана четвърта. Лилия Криндова спечели бронзов медал  в хвърлянето на топка и пето място в крайното комплексно класиране, където Мария Василева остана осма.

При юноши и девойки младша възраст най-добре се представи Микаела Петрова, която спечели сребърен медал на плажни флагове и бронзов медал в четирибоя. При момчетата Никола Белоев заслужи седмо място в четирибоя. При девойките старша възраст Теодора Георгиева спечели златните отличия на 50 м извличане на манекен и 100 м спасяване на манекен с плавници, а на 100 м под препядствия заслужи сребърното отличие. В комплексното класиране Теодора спечели сребърния медал.

Йоанна Станчева спечели златото на  хвърляне на топка в цел и сребърните медали на извличане и спасяване със спасителна лодка и бронзов медал в многобоя, след като падане на плавника я лиши от злато. Милан Дамянов отвоюва сребро на спасяване с гребна лодка, в многобоя остана девети.  

Павлина Станчева участва в останалите две възрастови групи - „Мъже и жени“ 18+, без възрастови ограничения и „Ветерани“ - мъже и жени, навършили 40 г. При жените стана трета в многобоя, свлед като завоюва две бронзови отличия на 100 м спасяване с плавници и  50 м извличане на манекен. При ветераните спечели златен медал на 50 м извличане на манекен и сребърен на плуване 50 м под препядствия, а в многобоя заслужи сребърен медал.

В същите възрастови групи се състезава Боян Ботев, който спечели бронз на 100 м спасяване с плавници и остана четвърти в многобоя при мъжете.

 

Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Ученици от региона мериха сили в стрийтбол турнир
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт