Търсене

Откриха седми блок по "безплатната програма" на правителството

Откриха седми блок по "безплатната програма" на правит

снимки: Община Севлиево

„Това, което виждам днес ме удовлетворява. Надявам се, че всички неудобства, изпитани по време на ремонтните дейности, ще бъдат бързо забравени от живущите в този красив блок. Сигурен съм, че когато настъпи зимният период, всички вие ще се убедите в ползата от направеното - когато усетите разликата в разходите за отопление". С тези думи, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов се обърна към живущите в бл. 6 в ж.к. "Митко Палаузов", който е седмият саниран по националната програма за енергийна ефективност в Севлиево. 

На церемония по откриването присъстваха председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, главният инженер на фирмата - изпълнител ДЗЗД „Билтекс“ Диана Колева, инж. Николай Кънчев и инж. Ганка Кънчева - представители на строителния надзор от „Алфа М – Рубикон - Габрово“, Калина Георгиева и Ахмед Мехмедов – заместник-кметове на община Севлиево, служители от общинската администрация и екипът по изпълнението на проекта.

Изображение - 1880

След извършените дейности, блокът е с положена вътрешна топлоизолация. Покривите на всички входове са с подменена хидроизолация (двупластова - без и с посипка), а на покривното пространство е поставена и топлоизолация. Поставена е петкамерна дограма и цялостно остъкляване, като за входните врати дограмата е алуминиева.  Почти всички тераси са усвоени към жилищната част, което на практика разширява жилищната площ. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с алуминиев профил, с прекъснат термо мост. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. и цветна силикатна мазилка.

Девет договора има подписани Община Севлиево по Националната програма за енергийна ефективност, осем са завършените сгради. Идната седмица предстои откриването и на  блок 8 в ж. к. „Митко Палаузов“.

В Севлиево се санират и 23 сгради по Оперативна програма Региони в „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Реализиран е проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево”, финансиран от същата оперативна програма, по който са санирани три училища и шест детски градини. Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Севлиево вече разполага с обновена сграда. Проектът бе на стойност 325 004.19 лв. и се осъществи отново с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а Община Севлиево съфинансира с 30 000 лв.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.