Откриха седми блок по "безплатната програма" на правителството
снимки: Община Севлиево

„Това, което виждам днес ме удовлетворява. Надявам се, че всички неудобства, изпитани по време на ремонтните дейности, ще бъдат бързо забравени от живущите в този красив блок. Сигурен съм, че когато настъпи зимният период, всички вие ще се убедите в ползата от направеното - когато усетите разликата в разходите за отопление". С тези думи, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов се обърна към живущите в бл. 6 в ж.к. "Митко Палаузов", който е седмият саниран по националната програма за енергийна ефективност в Севлиево. 

На церемония по откриването присъстваха председателят на Общинския съвет Здравка Лалева, главният инженер на фирмата - изпълнител ДЗЗД „Билтекс“ Диана Колева, инж. Николай Кънчев и инж. Ганка Кънчева - представители на строителния надзор от „Алфа М – Рубикон - Габрово“, Калина Георгиева и Ахмед Мехмедов – заместник-кметове на община Севлиево, служители от общинската администрация и екипът по изпълнението на проекта.

След извършените дейности, блокът е с положена вътрешна топлоизолация. Покривите на всички входове са с подменена хидроизолация (двупластова - без и с посипка), а на покривното пространство е поставена и топлоизолация. Поставена е петкамерна дограма и цялостно остъкляване, като за входните врати дограмата е алуминиева.  Почти всички тераси са усвоени към жилищната част, което на практика разширява жилищната площ. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с алуминиев профил, с прекъснат термо мост. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. и цветна силикатна мазилка.

Девет договора има подписани Община Севлиево по Националната програма за енергийна ефективност, осем са завършените сгради. Идната седмица предстои откриването и на  блок 8 в ж. к. „Митко Палаузов“.

В Севлиево се санират и 23 сгради по Оперативна програма Региони в „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Реализиран е проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево”, финансиран от същата оперативна програма, по който са санирани три училища и шест детски градини. Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Севлиево вече разполага с обновена сграда. Проектът бе на стойност 325 004.19 лв. и се осъществи отново с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а Община Севлиево съфинансира с 30 000 лв.

Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество