Търсене

Открит урок за Левски - незабравима вечер, изпълнена с трепети и вълнения

Ивелина Колева, главен учител в ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“
Открит урок за Левски - незабравима вечер, изпълнена с трепети и вълнения

Открит урок за Левски - незабравима вечер, изпълнена с трепети и вълнения. Една чудесна идея за партньорство на учителките Ивелина Колева от ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“ и Милена Тотева и Станимира Матева от ОУ Стефан Пешев”. Достойно представяне на единайсетокласниците от професионалната гимназия – Хюлия Моллова, Мирослав Йорданов, Боримир Ботев и Денислав Колев и децата от IVб и IVг от ОУ Стефан Пешев”.

 

Урокът се проведе на 19.02.2024 г. в Актовата зала на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” и беше на тема: „Васил Левски – пример, вдъхновение, мъдрост!”.

 

Присъстваха Емилия Неделчева, директор на ОУ „Стефан Пешев”, Ани Андреева, директор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”, Ивета Миленова, директор на Исторически музей, гр. Севлиево, родители, учители и ученици.

 

В един вълнуващ учебен час бяха представени живота и делото на Апостола, неговите мисли и завети. Запомнящо се беше авторското есе на Боримир Ботев, ученик от ХI б клас на тема: „Васил Левски, през моя поглед и сърце”. Децата от ОУ „Стефан Пешев представиха рецитал и песни по стихове за Васил Левски и драматизация на „Апостолът в премеждие”.

 

Ученици и гости направиха виртуална разходка по стъпките на Апостола чрез дигитален ресурс, създаден по разказа на г-жа Детелина Боруджиева.

 

Как виждаме Левски днес, в XXI век, във века на високите технологии и прогреса на човешката цивилизация? Дали неговият образ е все така познат, все така извисен и тачен? На тези въпроси отговориха нашите гости, споделяйки какво е за тях Дякона.

 

Ивета Миленова с вълнуващ разказ запозна аудиторията с местата в нашия град свързани с Левски.

 

Всички участници провериха знанията си за живота и делото на Васил Левски чрез тест, създаден в платформата LearningApps.

 

Г-жа Ани Андреева благодари на всички участници за емоционалното пресъздаване на делото на най-великия българин и награди учениците с книга за Левски.

 

Часът завърши с обещанието да помним и пазим заветите на Апостола в националното самосъзнание. И днес той ни е нужен, върви заедно с нас в настоящето и бъдещето:„Времето е в нас и ние сме във времето…“

Изображение - 13243  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.