Търсене

Отнето предимство е причина за удара между лек автомобил и мотоциклетист в петък

Незаконни мигранти и двама каналджии са задържани в Севлиево

Мотоциклетистът, който в петък, на 13 октомври, се удари челно в лек автомобил, е с опасност за живота, съобщиха по-рано днес от полицията. Той е настанен в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" с пневмоторакс в лява гръдна половина и фрактура на ребра. 

Ударът стана около 15.20 ч. на главен път София-Варна. На място е установено, че 73-годишен водач, излизайки от страничен път, е завил наляво, като така е отнел предимството на мотоциклетиста, който е пътувал в посока от Велико Търново към София. В резултат на неправилната маневра от водача на автомобила, мотоциклетистът се забива в него. Мотоциклетистът е на 70 г. от Свищов. 

Пробата за алкохол на водача на автомобила е отрицатена, съобщават от пресцентъра на полицията. По случая се води досъдебно производство. 

На 14 октомври друг мотоциклетист пострада. Той е пътувал към връх Шипка, когато изгубил контрол над управлението на мотоциклета и е самокатастрофирал. Откаран е в болница с фрактура на ляво ходило и без опасност за живота. 

На 15 октомври на пътя София-Варна, на границата между габровска и великотърновска област, 21-годишен жител на търновското село Петко Каравелово се е обърнал в крайпътната канавка, след като опитал да избегне удара с внезапно излязло на пътя диво прасе. Пострадал е млад мъж, който се е возил на предната седалка до шофьора. Той е със спукан череп и хематом на главата, има опасност за живота му. В този случай пробата за наркотици на водача е положителна за метамфетамин, той е дал кръвна проба за анализ. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.