Относно случаи на Covid-19, от "Идеал Стандарт-Видима" разпространиха изявление
Снимка на Frauke Riether от Pixabay

Днес от Районната здравна инспекция в Габрово потвърдиха за огнище на Covid-19 в завода за санитарна керамика на "Идеал Стандарт-Видима" в Севлиево. Във връзка с данните, изнесени днес, от компанията разпространиха изявление, в което се казва, че е инициирано тестване на целия персонал. До момента са направени 450 PCR теста, от които 16 са положителни. Тестването продължава и се извършва на територията на завода от три независими лаборатории.

Първата положителна проба е от 9 юли т.г. - период, в който рязко нарасна броят на заразените в цялата страна. Дотогава, а и сега, в завода са въведени вътрешни противоепидемични мерки в унисон с препоръките на здравните власти и се осъществява строг контрол по спазването им.  

Ето и пълния текст на изявлението, публикувано на сайта на компанията, което "Севлиево онлайн" препубликува без съкращения. 

Още от началото на епидемичната обстановка в компанията са въведени строги противоепидемични мерки и до месец юли няма нито един случай на Covid-19. На фона на увеличените случаи през последните седмици в страната, в завода за керамика също бяха установени такива.

Първият случай с Covid-19 беше установен на 9 юли и съгласно изискванията на здравните органи всички контактни лица бяха изолирани и тествани. Своевременно е извършена допълнителна пълна дезинфекция на всички производствени и офис помещения, разделени са потоците на влизане и излизане на работниците по смените и се прилага засилен контрол по изпълнението на всички въведени мерки.

Като превантивна мярка срещу разпространение на COVID-19, компанията инициира масово тестване на всички работници и служители, работещи на територията на завода, включително и тези на обслужващите фирми. Три лицензирани лаборатории извършват PCR-тестове на място в завода, очакваме всички тестове да бъдат извършени около края на седмицата.

Заедно с контактните на първите положителни случаи на Covid-19, към момента са направени тестове на над 450 човека. Установени са общо 16 положителни случаи, включително първите случаи и техните контактни лица. От тях девет човека са от Габрово, от Велико Търново – четирима и от Севлиево – трима. Само един служител е под лекарско наблюдение в болница. Той е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в гр. Габрово и бързо се подобрява. Останалите са на лечение вкъщи или са под домашна 14-дневна карантина и са безсимптомни.

Заводът за керамика продължава да работи по установения график. Ръководството на компанията вярва, че ще се справи с това голямо изпитание. Като отговорен работодател винаги сме се грижили и ще продължим да се грижим с всички сили и средства за здравето на нашите служители.

Д-р Дияна Николова е първият ваксиниран срещу Ковид-19 в Севлиево
Здраве
Предписанието за карантина вече и с SMS, имейл или по телефон
Здраве
Коледни дарения получиха медиците от Спешна помощ
Здраве
Продължава да пада броят на новородените в Севлиево
Здраве
21% от учителите са пожелали да се ваксинират
Здраве
Направление за PCR ще се издава и след положителен бърз тест
Здраве
Ваксината на Moderna идва на 13 януари. Какво пише в листовката й
Здраве
Дядо Коледа изпраща детски картички на медиците в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"
Здраве
Д-р Пейо Мишев преглежда в Севлиево на 22 януари 2021 г.
Здраве
Ваксинирането срещу Ковид-19 в Севлиево започва днес
Здраве
През февруари започва ваксинирането на учителите от област Габрово
Здраве
Светлината на Коледа влезе в МБАЛ „Свети Иван Рилски”-Габрово
Здраве
Страничните реакции от ваксината срещу Ковид-19 са на сайта на ИАЛ
Здраве
Очакваните ваксини срещу Ковид-19 са с 1 млн. по-малко от от необходимите
Здраве
Държавата ще плаща по 10 лв. на лекарите за поставяне на Ковид ваксина
Здраве
"Вернада" направи дарение от хумус на "Медицински център-1"
Здраве