Отварят МОЛ-ове и фитнеси, у нас вече се влиза само с отрицателен PCR
Разширено заседание при министър-председателя, снимка: Министерски съвет

През почивните дни в област Габрово има регистрирани три нови случая на Ковид. Няма починали. Ваксинирани са 423 души, на сто от тях е поставена и втора доза от ваксината. 

От 4 февруари се възобновява присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред. От началото на февруари могат да отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в големите търговски центрове. Това препоръча Националният оперативен щаб по време на работното съвещание в Министерския съвет, в което участваха още ваксинационният щаб и министри.

От днес влизането в България от всички страни ще става само след представяне на отрицателен PCR тест. Заповедта за това предстои да бъде издадено по-късно през деня. 

Премиерът Борисов е разпоредил на здравния министър Костадин Ангелов да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране. „Нека все пак си спомнят, че преди един месец имаше хора, които починаха в линейки, обикаляйки. Нямаше легла в болниците, имаше хора, които прекараха много тежко и се бореха за легла. Това беше преди един месец. За радост с нашите мерки ние това го спряхме в рамките на седмици“, е посочил министър-председателят. Според него, ако заведенията заработят отново сега, при повишаване на броя на заразените с коронавирус, отново ще трябва да бъдат затворени и в такъв случай държавата по-трудно ще може да изплаща помощ, защото пак ще са необходими нотификации за това.

До момента у нас над 26 000 души са имунизирани, като на 4610 лица е поставена и втората доза от ваксината. В част от областите на страната започва ваксинирането на учителите. Подготвят се и списъците с желаещите да се ваксинират и от третата ваза на ваксинационния план. В нея попадат служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности, но кои точно дейности в плана не се уточнява. В четвърта фаза са възрастните над 65 тодини и лица с придружаващи хронични заболявания поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият риск от развитие на усложнения. 

 

Кампания за даряване на кръвна плазма в „Идеал Стандарт – Видима“
Здраве
Д-р Диков - онкология, мамология и рентгенография, преглежда на 26 февруари
Здраве
На какво имаме право при зъболекар, който работи с НЗОК
Здраве
В Севлиево ще преглежда д-р Пейо Мишев от УБ "Лозенец"
Здраве
Мобилен екип за ваксиниране по домовете
Здраве
В "Медицински център-1" започва масовата имунизация срещу Covid-19
Здраве
Как ще гласуваме в условията на пандемия?
Здраве
Консултация с водещи дерматолог, неврохирург и ревматолог в МБАЛ „Св.Ив.Рилски“
Здраве
Свободно работно място за лекар обяви МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Габрово
Здраве
Пет са временните имунизационни пунктове в Севлиево
Здраве
От утре отваря "зеления коридор" в Медицински център-1
Здраве
Ваксинират целодневно в събота и неделя, следобед през останалите дни
Здраве
Ваксината на Pfizer/BioNTech ще бъде предложена на ангажираните с изборите
Здраве
Записват за прегледи при д-р Бонка Попова за 25 февруари
Здраве
Д-р Николай Цанов - кардиолог, започва прегледи в "Медицински център-1"
Здраве
Ваксини в Севлиево ще се поставят и в неделя
Здраве