Търсене
Местни избори' 2023

Отворено писмо

Публикацията не е част от редакционното съдържание на сайта
Предизборен щаб на "Продължаваме промяната"
Отворено писмо

ДО

Иван Иванов, бивш кмет на община Севлиево

Госпожа Красимира Йорданова, ИД кмет на община Севлиево

Мирослав Банков, служител на Община Севлиево

Гражданите на община Севлиево

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Богомил Петков, кандидат за кмет на община Севлиево, издигнат от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“

Господин Иванов,

Знаете ли, че политиката е занимание за честни хора, но за съжаление, често привлича непочтени? И защото тази стара сентенция е вярна, моят морал и политическата почтеност на кампанията за местни избори изискват да Ви кажа официално няколко неща, които трябва да имат предвид гражданите на община Севлиево на изборите на 29 октомври.

Изображение - 12724Публикацията, която провокира отвореното писмо  

Първо. С публикуването на пост, пълен с лъжи по мой адрес на официалната фейсбук страница на ГЕРБ-Севлиево, Вие нарушихте нормалния, добър тон на кампанията за местни избори. С това започвате непредизвикана война, която показва само и единствено страха на губещия кандидат. Избирателите нямат нужда от война, а от доказателства кой е по-добър, по-честен, как и кой ще ги управлява така, че да не ги е срам и страх.

Господин Иванов, на изборите преди 4 години, вие бяхте написал официално „…когато преди 8 години дръзнах да се кандидатирам за кмет на Севлиево, беше заради страха, сковал града. Без санкцията на група хора тогава, в Севлиево нищо не можеше да се случи. И то не се случваше…“ Днес твърдя, вече вие сте част от тези хора. * Сега в нашето Севлиево отново цари страх, а през подчинените си, Вие разпространявате лъжи и насаждате омраза сред хората. *

Второ. Господин Иванов, съгласно чл. 161, ал. 1 от Изборния кодекс, в момента вие сте в отпуск заради участието си в предизборна кампания. Тоест, не е редно докато правите избори да представяте за свои и да се хвалите с неща, които са постигнати от община Севлиево - нито със събитията от празниците на града, нито с участниците в тях. Не, те не са ваша лична заслуга! Това са платени с данъците на всички севлиевци събития, но всички знаем защо точно тия дни се вихрите по общинските мероприятия. *

Трето. Господин Иванов, ще приемете ли на тези избори моята покана за предизборен дебат, или ще се скриете, както се скрихте през 2019-та година? Подгответе се, защото пак ще ви питам за милионите от бюджета на общината, които текат като река към онази Ваша любима фирма, която печели големите обществени поръчки в Севлиево. *

Уважаема госпожо Йорданова,

Моля да обърнете внимание в качеството ви на ИД кмет на община Севлиево, че вашият подчинен Мирослав Банков, главен експерт „ВиК“ в Община Севлиево разпространява невярна и клеветническа информация и отправя лични обиди по мой адрес в обширен коментар на страницата на ГЕРБ – Севлиево, за което прилагам нотариално заверени доказателства. В коментара си, Банков нарушава Етичния кодекс за поведение на служителите на общината в чл. 4 с всичките му подточки. Моля, да предприемете мерки, същият да бъде наказан.

Господин Мирослав Банков,

С вас ще се видим в съда. Завеждам дело срещу вас за клевета, увреждане на честта, достойнството и доброто ми име в обществото, чрез разпространяване на невярна информация и публично отправяне на обидни думи по мой адрес.

Уважаеми граждани на община Севлиево,

Съжалявам, че ставате свидетели на подобна размяна на реплики и Ви се извинявам за тона, който съм принуден да използвам спрямо моя опонент за кметския пост. Вие знаете, че истината винаги излиза наяве и скоро ще се разбере кой е действал и кой е бездействал, за да се реши проблемът с водоснабдяването.

Уважаеми съграждани, идва моментът, в който Вие отново имате правото да определите кой ще Ви управлява през следващите 4 години. Аз мисля, че Севлиево има нужда от нова енергия, от нова визия, от хора в управлението, които да върнат блясъка на общината с грижата на добър стопанин и приятел на нейните граждани. Вие - имате последната дума!

Богомил Петков

12.10.2023 г.

Изображение - 12733  

Публикува се съгласно договор

* Текстът е съкратен съобразно правилата за предизборни публикации, обявени от "Севлиево онлайн"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.