"Паралел" инвестира 27 млн. лв. в сгради, разположени върху 50 дка
Собственикът на "Паралел" Йордан Ковачев и изпълнителят на обекта положиха ритуална първа копка

Днес във фирма "Паралел" бе направена ритуална първа копка на огромно по мащаб разширение - на площадка от 50 дка ще бъдат вдигнати нови производствени помещения със застроена площ близо 27 дка. Новите сгради включват модерно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна, сгради за разширение производството на изделия за сън, за дома и сезонни изделия, фисокотехнологично и функционално складово стопанство за съхранение на полиуретанова пяна, което ще оптимизира производството и ще направи по-гъвкаво негото конфекциониране. Предстои да бъде изграден още напълно автоматизиран склад тип Radio Shuttle, както и съвременна административно-битова сграда. А в новите сгради ще бъдат въведени в експлоатация машини и оборудване от най-висок технологичен клас, които ще помогнат внедряването на съвременни безотпадни технологии. 

Изпълнителният директор Ива Георгиева представя новото разширение

"Разширението ни се цени високо от нашите партньори и е сериозна предпоставка за утвърждаването и развитието на фирмата като биснес лидер в региона и страната", каза при откриването на днешната церемония по полагане на първа копка изпълнителният директор на "Паралел" ЕАД Ива Георгиева.

След пускането в експлоатация на новите сгради, ще се отвори възможност за нови 200 работни места, с което от дружеството затвърждават своята социална ангажираност. От името на екипа на компанията госпожа Георгиева благодари на собственика на "Паралел" Йордан Ковачев, защото "през годините Вие доказахте, че можем да разчитаме на вас", каза тя, като подчерта, че новата инвестиция дава на екипа увереността, че бъдещето пред фирмата е повече от добро. 

"За мен е удоволствие да ви поздравя за непрекъснатия стремеж да се развивате", каза в своето приветствие областният управител на област Габрово Невена Петкова, като пожела на Йордан Ковачев в следващата година "Паралел" да бъде в топ 5 на най-големите компании в областта. 

Областният управител Невена Петкова пожела на "Паралел" догодина да бъде в топ 5 на фирмите в региона

С водосвет за здраве и благополучие свещеник Спас отправи своите благопожелания към екипа на "Паралел", към строителите, които ще издигнат новите производствени халета и към всички, които ще работят в тях. 

И както повелява традицията Йордан Ковачев удари бутилка шампанско в кофата на багера, който ще изкопае основите на бъдещите сгради. Бутилката се разби на много парченца, а шампанското обля багерната кофа, което е сигурен знак за добро начало и успешен край на новата инвестиция. 

Скелетът на първата от новите сгради 

На 15 март 2013 г. в "Паралел" направиха първа копка на новата административна сграда - една от най-модерните и внушителни в региона, с първокласни офиси, заседателни зали, зали за видео и телеконференции и модерен ресторант за работниците и служителите на фирма. Сградата е на площ от 800 кв. м и през януари 2015 г. тържествено бе осветена и открита. По същото време фирмата пусна разширение на производствените си площи върху 850 кв. м, и осигури нови 350 работни места. 

През юли 2016 г. "Паралел" ЕАД официално обяви въвеждането в експлоатация на нова производствена площадка и автоматизиран склад, с което бе завършено поредното разширение на производствените мощности. 

А тази година фирмата пусна в производство нов материал, получен от технологичния отпадък при производството на възглавници, матраци и завивки, обогатен със седем вида билки. Материалът е патентован в българското патентно ведомство и е иновативен не само за Европа, но и за целия свят. Разработването му е дело на екипа по проект "Иновации за здраве и тонус" на ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Емилия Димитрова

Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Данни за плащания към физически лица се подават до 15 март
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
Нови дървета в алеята на Ротари, заради 144 г. Ротари Интернешънъл
Бизнес
Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Бизнес
По-нисък данък за такситата, ще спестяват по 8.33 лв. на месец
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес
Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
"Капман грийн енерджи" ще строи соларен парк в бившия завод "Севко"
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
Втори мандат за Емил Гатев като председател на "Севлиево 21 век"
Бизнес
Lidl в Севлиево затваря за два дни заради обновяване на магазина
Бизнес
След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Бизнес