Търсене

Параолимпийският вицешампион Християн Стоянов идва на Шипка за състезанието по изкачване стълбите към Паметника на свободата

Параолимпийският вицешампион Християн Стоянов идва на Шипка за състезанието по изкачване стълбите към Паметника на свободата

Параолимпийският вицешампион Християн Стоянов идва на Шипка за състезанието по изкачване стълбите към Паметника на свободата.

Шампионът има завоювани два медала в своите ученически години от това различно състезание, в което е важна силата на духа и желанието да стъпиш на върха на свободата.

Християн Стоянов ще прекъсне своя тренировъчен процес в Банско, за да дойде специално за състезанието  (за радост на конкуренцията без да се състезава). Този път той ще е в ролята на вдъхновител, а според организаторите, Християн ще направи специална изненада, но засега каква е тя, от Габрово не издават.

Изкачването на 894-те стъпъла към връх Шипка е със състезателен характер. Състезанието започва в 10:30 ч. на 18 август и приключва със стъпването на последното стъпало под зоркия поглед на вечния пазител – бронзовия лъв на Паметника.

Над 100 са състезателите, които тази година са се записали за надпреварата. Нейната основна мисия е състезавайки се, децата да усетят устрема и силата на духа по пътя към свободата.

Състезанието традиционно се подкрепя от издателство "Сиела Норма", което подарява на победителите луксозни издания, в подкрепа на четенето и грамотността. Лидерът в производството на мляко и млечни продукти "ЕЛВИ" пък ще помогне на участниците да се възстановят след изморителното изкачване със свои продукти.

Национално честване Шипченска епопея се провежда под патронажа на президента на Република България и се организира от областната управа на Габрово със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Община Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, ХГ „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

Цялата програма за тържествата може да видите оттук: www.shipka.org или във Facebook

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!