Търсене

Параолимпийци мериха сили по петанк и дартс

Параолимпийци мериха сили по петанк и дартс

От 28 до 30 септември т.г. Българска Параолимпийска Асоциация и спортен клуб за хора с увреждания "Алфа"- Севлиево организираха в Поморие държавно отборно първенство отборно по петанк и дартс за хора с увреждания. Трийсет и трима състезатели от Бургас, Ямбол, Сливен, Пловдив, Севлиево, Полски Тръмбеш, Девня и Варна мериха сили в надпреварата.

Севлиевци бяха представени от три отбора - "АЛФА" 1,  "АЛФА" 2 и "АЛФА" 3. Девня излъчи два отбора, останалите градове бяха представени с по един отбор.

Изображение - 2424 Състезанието по петанк-дублети се проведе на червен корт по швейцарска система с полуфинал и финал за първите четири отбора и бе изключително оспорвано. След изиграни четири кръга, за полуфиналите се класираха отборите на "Сини камъни" - Сливен, "АЛФА 2" - Севлиево, СКИ Ямбол и "Траки" Пловдив. Според регламента трябваше да играят първия с четвъртия и втория с третия до натрупване на 13 точки. Отборът на Сливен победи "АЛФА 2" Севлиево с 13/7, а СКИ Ямбол победи "Траки" Пловдив с 13/3. На финала отборът на Ямбол победи този на Сливен и така купата на "Идеал Стандарт-Видима" замина за Ямбол. На второ място се класира отборът на Сливен, следван от "АЛФА 2" Севлиево и Пловдив. Севлиевският отбор бе в състав Рангел Аспарухов и Пламен Асенов.

Отборът на клуба за хора с увреждания "АЛФА" Севлиево, представен от Рангел Аспарухов, Ивайло Добрев, Пламен Асенов и Иван Ботев завоюва купата на "Идеал Стандарт-Видима" по дартс, а в индивидуалната надпревара златен медал завоюва Ивайло Добрев.

За първи път на държавно първенство градът ни беше представен с отбор жени - Розалина Ботева и Богомилка Манолова. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.