Търсене

Партия АБВ няма да подкрепи БСП на 2 октомври, дава подкрепата си за "Български възход" на Стефан Янев

Севлиево онлайн
22 партии и коалиции се регистрираха в Габрово за вота на 11 юли

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков.

Петков акцентира върху различията в съвместната работа с БСП в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов.

Сред различията между двете формации Петков посочва отношението към деинституционализацията на държавата, където ярък пример е министърът на културата в кабинета на Кирил Петков. "За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че който гласува за Кирил и Асен получава Наско (бившият министър на културата Атанас Атанасов), изтъква Петков.

Политическата програма, която е обсъдена и приета от ПП, ДБ и БСП, също е сред причините за невъзможност за съвместна работа между „БСП за България“ и ПП АБВ. Още в първия вариант на програмата АБВ предупреди, че такава програма не могат да подкрепят поради няколко важни проблема: погромът, който се планирал да бъде извършен в Министерство на земеделието, отношението към енергетиката и унизителната номинация на Асен Василев за премиер, смята Румен Петков.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!