Търсене

Партия "Свобода" получи регистрация в ОИК за трите вида избор - общински кмет, общински съветници и кметове в села

Емилия Димитрова
Машините в 10-та секция отказаха, чака се ЦИК да реши как продъл

Основаната през 2007 г. от Павел Чернев партия "Свобода" вчера, 14 септември, се регистрира за участие в изборите в община Севлиево. Партият има регистрация за трите вида избори - за кмет на община, за общински съветници и за кметове в селата. 

Заявлението за регистрация е подадено от Анатоли Петров Антонов, упълномощен представител на лидера на партията Владимир Симеонов. 

С това до вчера има регистрирани две формации за участие в избора за общински кмет, три за участие в изборите за общински съветници и също толкова за издигане на кметове в селата на севлиевска община. 

Първа се регистрира "Има такъв народ". Партията на Слави Трифонов получи удостоверения за регистрация за два вида избор - за кмет в села на общината и за общински съветници, което означава, че няма да има кандидат за кмет на общината. 

Иглика Иванова-Събева регистрара коалиция "Заедно за силна община". Съгласно документите за регистрация коалицията ще участва в изборите за кмет на община, кметове в села и общински съветници. 

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в Общинската избирателна комисия за местните избори през октомври изтича на 18 септември в 17.00 ч. От следващия ден започва регистрацията на кандидатските листи. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.