Търсене

Партия "Волт" се оттегля от партньорската мрежа на "Изправи се.БГ"

Партия "Волт" се оттегля от партньорската мрежа на &qu

Волт ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма

През отминалите почивни дни новият политически борд на партия "Волт" е взел решение да оттегли подкрепата си от коалиция „Изправи се! Ние идваме!“, информират от партията в имейл до медиите. 

С него от партията припомнят, че на 29 май се проведе конгрес на "Волт", който избра нов политически борд и двама нови съпредседатели - Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект, вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

В позицията се казва още, че членовете и симпатизантите на "Волт" са очаквали редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалиция „Изправи се! Ние идваме!“. "Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", казва другият съпредседател Симеон Трулев.

Всяка една политическа формация се създава с цел участие на избори и налагане на конкретни политики, в които вярва и би приложила ако участва в управлението. Волт ще участва и на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма, допълват от формацията.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!