Търсене

Партията на Татяна Дончева се готви за местните избори и тези за 49-ия Парламент, пропуска тези на 2 октомври

Севлиево онлайн
Партията на Татяна Дончева се готви за местните избори и тези за 49-ия Парламент, пропуска тези на 2 октомври

Татяна Дончева - лидер на "Движение 21", снимка: "Движение 21"

Политическа партия "Движение 21" ще се готви за участие в местните избори и в изборите за 49-ото Народно събрание, обявиха от партията в позиция. 

На прага на поредните парламентарни избори със съжаление констатираме, че влошеното състояние на политическата система, острото политическо противопоставяне, липсата на опит, знания, комуникационни умения и адекватна самопреценка сред немалко от политиците, за пореден път ще доведат до резултат различен от очакванията на гражданите за стабилизация, формиране на парламентарно мнозинство и излъчване на правителство, се казва в позицията.

Според написаното изборите на 2 октомври 2022 г. и мандатът на 48-ото Народно събрание ще бъдат междинни стъпки и част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление.

С това от "Движение 21" обявяват, че няма да се регистрират за предстоящите избори, а ще използват следващите месеци, за създаването на "солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води  управлението на страната".

В позицията се казва още, че "е необходима нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти, да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!