Търсене

Първият звънец удари за всички училища на община Севлиево

245 деца за първи път влязоха в клас днес
Емилия Димитрова
Първият звънец удари за всички училища на община Севлиево

Празничен е днешният 15 септември във всички училища в община Севлиево. Най-вълнуващ обаче е денят за най-малките - първокласниците. Тази година в община Севлиево 245 деца влизат за първи път в клас (с три по-малко от миналата година). 

Изображение - 11215Посрещане знамето на училището, снимка: "Севлиево онлайн"  

Най-много деца за 1 клас има в Средно училище "Васил Левски", което е и най-голямото общинско училище (93) и в Основно училище "Стефан Пешев" (88).  В тези две училища първолаците са в четири паралелки. Най-малко са в Основно училище "Христо Ботев" - една паралелка от 18 деца. 

Изображение - 11214За първи път в училище, снимка: "Севлиево онлайн"  

В селата на общината най-малко първокласници посрещнаха в с. Крамолин. Само две деца. В училището в с. Добромирка са записани пет деца за 1 клас. Заради невъзможността да се сформира самостоятелна паралелка децата ще учат заедно с по-големи в слети паралелки.

Изображение - 11208Снимка: "Севлиево онлайн"  

Най-много първокласниците за новата учебна година са в училището в с. Шумата (11), в с. Душево (12) и в с. Градница (9). 

През учебната 2022/2023 година 260 седмокласници трябва да завършат основно образование. 

729 деца и ученици от община Севлиево и съседни общини ще пътуват до детска градина или училище. 440 от тях ще се извозват с 11 училищни автобуса. Останалите 289 пътуващи деца за детска градина и ученици ще трябва да ползват автобусите от общинската транспортна схема и специализиран превоз.

С посрещане знамето на училището започна празничният 15 септември в СУ "Васил Левски" и издигане на националния флаг на Република България под звуците на българския химн. 

В ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" посрещат своя юбилеен 60 випуск. Тържеството по откриване на новата учебна година там уважи кметът на общината Иван Иванов. Заместникът му Невена Тодорова бе в СУ "Васил Левски". 

Изображение - 11217Посрещане знамето на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", снимка: "Севлиево онлайн"  

И там по традиция знамето на училището бе внесено тържествено, след което под звуците на химна на България бе издигнато националното знаме, редом със знамето на Европейския съюз.

Изображение - 11219Осмокласниците на ПГМЕТ са в четири паралелки  

ПГМЕТ посреща новата учебна година и с нова придобивка. По инициатива на "Ротари клуб" - Севлиево там бе изградена зелена класна стая, или класна стая на открито. Мястото е по всички изисквания за безопасност и в унисон с необходимостта от съвременните технологии. Официалното откриване на зелената класна стая предстои.

Изображение - 11218Кметът на Севлиево избра да присъства на първия учебен ден в ПГМЕТ "Ген. Иван бъчваров", снимка: "Севлиево онлайн"  

В гимназията по механоелектротехника посрещат четири нови класа. Това са осмокласниците, които са и юбилейния випуск на училището, което отбелязва 60 години от създаването си.   

"Севлиево онлайн" пожелава на всички ученици успешна учебна година. На учителите - сили и търпение, на родителите - издържливост. И най-важното - да е присъствена. 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.