Търсене

Пъстри рисунки, родени от любопитство и въображение, наредиха художниците на Велизар Захариев

Десислава Димитрова - организатор в НЧ "Развитие-1870"
Пъстри рисунки, родени от любопитство и въображение, наредиха художниците на Велизар Захариев

Върху тортата, с която децата си пожелаха сладка ваканция, пише: "Събуди любопитството си", снимка: Читалището

Цветни, интересни, еднакви тематично и същевременно различни рисунки наредиха в изложбата „Събуди любопитството си!” малките художници от Школата по изобразително и приложно изкуство. Грейна Синята галерия на читалище „Развитие-1870” с феерия от багри и многолик талант. Колоритната експозиция откри преподавателят Велизар Захариев в присъствието на родители, близки и приятели на децата-творци.

Изображение - 11006Рисунки от годишната изложба "Събуди любопитството си", снимка: Читалището  

Любопитството е като буен кон, надарен със силата да ни отведе на всякакви места. Чрез него ставаме откриватели, то вдъхновява въображението ни. То може да послужи като добра основа на любознателността. В наши дни сме заобиколени от всевъзможни изкушения и предизвикателства. Някои са полезни, но други ни ограбват. Любопитството е сила, но тя трябва да бъде обуздана и насочена внимателно. Безразсъден е младия Икар, който забравил съветите на баща си решава да полети по-близо до слънцето и това го погубва. Затова до децата зорко трябва да стоят по-големи и натрупали опит хора. Давайки своята мъдрост, традиции и съвети на младите, те ги пазят”. С тези думи преподавателят по рисуване разкри тематиката на изложбата „Събуди любопитството си!”.

Изображение - 11005Малките художници, които се обучават в Школата по изобразително изкуство, снимка: Читалището  

В експозицията свои творби представиха всички малки художници, обучаващи се в арт класа. По думите на Велизар Захариев има любопитство, което се стреми да обхване необятния свят – такова, което се прехвърля от един обект на друг без да прави голяма разлика между тях по стойност. Ненаситно. Има и втори тип любопитство, при което се проследява един обект в развитие. А той именно това любопитство търси да събуди. Успял е, съдейки по красивите рисунки, сътворени от възпитаниците му, създадени с талант, креативност и въображение, с подкрепа и отношение към детайлите.

Изображение - 11007Изложбата, снимка: Читалището  

Комплимент за прекрасната годишна изложба от Настоятелството на НЧ „Развитие-1870” бяха тематичната вкусна торта и подаръчен ваучер на стойност 200 лв. за закупуването на бяла дъска за рисуване. Дипломи за отлично завършен курс на обучение получиха петима от художниците – Андрея Маринова, Елена Велешка, Мартина Велешка, Кристина Йончева и Иван Костадинов. С пожеланието за весело лято, хубави емоции, преживявания и впечатления, които на есен да претворят в рисунките си децата-творци изпратиха първия успешен творчески сезон на Школата, която пое да ръководи преди година преподавателят Велизар Захариев.

Събуди любопитството си и ти, разгледай пъстрите рисунки в Синята галерия на НЧ „Развитие-1870”.

Изображение - 11008На Велизар Захариев се полага да разреже тортата преди да пожелае "Весела ваканция" на децата, снимка: Читалището  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022