Павлин Ганчев пред "Севлиево онлайн": Решението ми е премислено и осъзнато

от Емилия Димитрова

"Аз съм отговорен човек и тези, които ме познават, знаят това. Не съм готов да бъда народен представител. Присъствието си в Парламента не разбирам като един от 240. Ако съм част от институцията, трябва да работя пълноценно, но на този етап не смятам, че имам нужния опит за това".

Така избраният за народен представител с листата на ГЕРБ-СДС в Габрово Павлин Ганчев обясни защо сам поиска да бъде заличен от списъка с новоизбраните депутати.  

Пред "Севлиево онлайн" Ганчев каза, че участието му в изборите и последвалото му избиране, не е било негова основна цел. "Ако беше така нямаше да съм седми в листата, а на предно и избираемо място". 

Той подчерта, че като общински съветник в Севлиево има ангажимент към местното общинско ръководство и спомена лично кмета на Севлиево Иван Иванов. "Смятам, че в Общинския съвет и в Севлиево мога да бъда много по-полезен, отколкото в новото Народно събрание", каза той. 

Дали с решението да се оттегли Павлин Ганчев не предава доверието на гласувалите за него, в това число личните му 1340 преференции, каза, че е благодарен на избирателите си, чувства това като лична отговорност, която обаче на този етап най-добре би реализирал в Севлиево, а не в София. 

Що се отнася до значителния брой лични преференции, които получи от Габрово (902), предположи, че някои избиратели са харесали лицето от плаката, други го познават лично, с трети е имал работни взаимоотношения. 

А на въпроса дали е имало натиск към него да се откаже от депутатското място, бе категоричен: "Никой за нищо не е упражнявал натиск върху мен. Мислих три дни. Решението ми беше трудно, но осъзнато". 

Павлин Ганчев бе избран за общински съветник с преференциални гласове и с това пренареди листата в Габрово, където беше на седмо място. След изчисляване на преференциите той отиде на второ и с най-много преференции от цялата листа си спечели място в новия български Парламент, а снощи стана ясно, че не желае да влиза в него. Бойко Борисов е другият от ГЕРБ, който отказа да става депутат. 

 

Илхан Кючюк е избран за председател на АЛДЕ
Политика
„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово
Политика
Кристина Сидорова няма да бъде в листата на БСП, оттегля се сама
Политика
Една покана "до всички честни хора в област Габрово"
Политика
Министър-председателят разпредели ресорите на вицепремиерите
Политика
Кристина Сидорова и Стилияна Тинчева са новите зам.-областни управители
Политика
Кои са новите заместници на министъра на икономиката
Политика
Борислав Бончев встъпи в длъжността областен управител на Габрово
Политика
Кои са секциите в риск от контролиран и купен вот след 4 април 2021 г.
Политика
БСП смени водачите на листи в 7 области, в Габрово - без промяна
Политика
Изборите на 11 юли ще струват 57,1 млн. лева
Политика
Кметът свиква консултации за състав на секционните комисии
Политика
Борислав Бончев е назначен за областен управител на Габрово
Политика
22 партии и коалиции се регистрираха в Габрово за вота на 11 юли
Политика
„Нашите кандидати са млади и успели, постигнали много в професионалното си развитие“
Политика
Районната избирателна комисия встъпва в длъжност от 22 май
Политика