Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците

Две първи награди в рамките на седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография.

Първата награда дойде от Шумен, където песните на дамите звъннаха на шестото издание на международния  фестивал за популярната песен “Есенни шуменски вечери-2018". 

Музикалното събитие се организира от  НЧ „Добри Войников“ и Община Шумен със съдействието на Министерството на културата. По време на трите конкурсни дни своето изкуство показаха над 150 таланта от Русия, Украйна и България. Жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше участниците в три категории: „съвременна  българска музика“, „популярни градски песни“ и "авторска песен".

След изслушването на всички претенденти за награди и преди журито да се оттегли на заседание, Снежана, Миглена и Павлинка дочули звученето на синбеците на своите песни. Оказало се, че журито се усъмнило дали няма използване на вокали и други гласове в инструменталите, защото при някои конкурси това е недопустимо, разказаха певиците. „Приехме го като комплимент, значи толкова  добре сме звучали.“ И след това чули: "Силно!“, “Блестящо!“, „Вие изпълнихте сцената.“ , “Професионално изпълнение!“ - споделиха трите.

Поради друг ангажимент в същия ден певиците не дочакали награждаването, а новината за първата награда дошла с телефонното обаждане. По телефона разбрали, че им е присъдено лауреатско звание, получават плакет и парична премия. 

„Красиво облечен текст с музика“ –  с тези думи Хайгашод Агасян изрази цялостното си впечатление от изминалите три фестивални дни в Шумен.

Още следващата неделя трио „Звън“ завоюва поредната си първа награда от фестивала за градски песни „С песни от свила", чийто домакин е Свиленград, а музикалната проява е част от празника на града. 

Певицата и водеща на предаването „Ако зажалиш“ Бони Милчева и поетесата Надежда Захариева бяха част от елитното жури, което оценяваше изпълненията на участниците

“Обективно и безпристрастно жури.“- казват трите дами. „И още един път си дадохме сметка, че никой фестивал и участие не трябва да се подценява, защото тук се срещнахме с брилянтни изпълнители на популярни песни, дошли от всички кътчета на България.“

 

Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура
Гала Ботева на върха - с награда на кмета на Шумен
Култура
Надежда Ботева бе в екипа, открил кръст с частица от Христовото разпятие
Култура
Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Румяна Халачева представи "Дълбините на древността"
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Певците на СУ "Васил Левски" бяха с удостоени със "златен славей"
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура
С "Имало едно време..." започва легендата за стъклото
Култура