Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците

Две първи награди в рамките на седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография.

Първата награда дойде от Шумен, където песните на дамите звъннаха на шестото издание на международния  фестивал за популярната песен “Есенни шуменски вечери-2018". 

Музикалното събитие се организира от  НЧ „Добри Войников“ и Община Шумен със съдействието на Министерството на културата. По време на трите конкурсни дни своето изкуство показаха над 150 таланта от Русия, Украйна и България. Жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше участниците в три категории: „съвременна  българска музика“, „популярни градски песни“ и "авторска песен".

След изслушването на всички претенденти за награди и преди журито да се оттегли на заседание, Снежана, Миглена и Павлинка дочули звученето на синбеците на своите песни. Оказало се, че журито се усъмнило дали няма използване на вокали и други гласове в инструменталите, защото при някои конкурси това е недопустимо, разказаха певиците. „Приехме го като комплимент, значи толкова  добре сме звучали.“ И след това чули: "Силно!“, “Блестящо!“, „Вие изпълнихте сцената.“ , “Професионално изпълнение!“ - споделиха трите.

Поради друг ангажимент в същия ден певиците не дочакали награждаването, а новината за първата награда дошла с телефонното обаждане. По телефона разбрали, че им е присъдено лауреатско звание, получават плакет и парична премия. 

„Красиво облечен текст с музика“ –  с тези думи Хайгашод Агасян изрази цялостното си впечатление от изминалите три фестивални дни в Шумен.

Още следващата неделя трио „Звън“ завоюва поредната си първа награда от фестивала за градски песни „С песни от свила", чийто домакин е Свиленград, а музикалната проява е част от празника на града. 

Певицата и водеща на предаването „Ако зажалиш“ Бони Милчева и поетесата Надежда Захариева бяха част от елитното жури, което оценяваше изпълненията на участниците

“Обективно и безпристрастно жури.“- казват трите дами. „И още един път си дадохме сметка, че никой фестивал и участие не трябва да се подценява, защото тук се срещнахме с брилянтни изпълнители на популярни песни, дошли от всички кътчета на България.“

 

Вечер на Димитър Димов организира Библиотеката на 25 юни т.г.
Култура
Трио "Звън" - любими изпълнители на публиката в Пазарджик
Култура
Редки книги от личната библиотека на Васил Априлов представят в Габрово
Култура
Петър Лазаров и Гергана Рахнева закриват сезона в галерия "Видима"
Култура
„Децата на Севлиево“ - чисти гласове и великолепна хармония
Култура
Светлописците на Шумен края на ХІХ - средата на ХХ век - в Габрово
Култура
Четири вечери кино под открито небе в Севлиево
Култура
Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"
Култура
ХГ „Асен и Илия Пейкови“ представя Красимира Кирилова
Култура
Соня Цонева е с награда за женска роля в пиеса на Стефан Цанев
Култура
Ансамбъл "Мирас" от Башкирия идва за концерт в Севлиево
Култура
"Символи на българската идентичност" гостуват в Подгорица
Култура
Валентин Русинов и „ТЯ” в галерия „Видима” на 25 юни 2019 г.
Култура
Галерия "Видима" и Библиотеката представят Ивайло Диманов
Култура
Ива Русинова получи диплом за преподавателска работа
Култура
85 художници създават заедно за 85 г. "Идеал Стандарт-Видима"
Култура