Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците

Две първи награди в рамките на седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография.

Първата награда дойде от Шумен, където песните на дамите звъннаха на шестото издание на международния  фестивал за популярната песен “Есенни шуменски вечери-2018". 

Музикалното събитие се организира от  НЧ „Добри Войников“ и Община Шумен със съдействието на Министерството на културата. По време на трите конкурсни дни своето изкуство показаха над 150 таланта от Русия, Украйна и България. Жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше участниците в три категории: „съвременна  българска музика“, „популярни градски песни“ и "авторска песен".

След изслушването на всички претенденти за награди и преди журито да се оттегли на заседание, Снежана, Миглена и Павлинка дочули звученето на синбеците на своите песни. Оказало се, че журито се усъмнило дали няма използване на вокали и други гласове в инструменталите, защото при някои конкурси това е недопустимо, разказаха певиците. „Приехме го като комплимент, значи толкова  добре сме звучали.“ И след това чули: "Силно!“, “Блестящо!“, „Вие изпълнихте сцената.“ , “Професионално изпълнение!“ - споделиха трите.

Поради друг ангажимент в същия ден певиците не дочакали награждаването, а новината за първата награда дошла с телефонното обаждане. По телефона разбрали, че им е присъдено лауреатско звание, получават плакет и парична премия. 

„Красиво облечен текст с музика“ –  с тези думи Хайгашод Агасян изрази цялостното си впечатление от изминалите три фестивални дни в Шумен.

Още следващата неделя трио „Звън“ завоюва поредната си първа награда от фестивала за градски песни „С песни от свила", чийто домакин е Свиленград, а музикалната проява е част от празника на града. 

Певицата и водеща на предаването „Ако зажалиш“ Бони Милчева и поетесата Надежда Захариева бяха част от елитното жури, което оценяваше изпълненията на участниците

“Обективно и безпристрастно жури.“- казват трите дами. „И още един път си дадохме сметка, че никой фестивал и участие не трябва да се подценява, защото тук се срещнахме с брилянтни изпълнители на популярни песни, дошли от всички кътчета на България.“

 

Пиеса за малки и възрастни представи премиерно детския театър
Култура
Трио ,АДИ - победител в "Еvergreeen fest Sofia 2019”
Култура
За Тодор Тодоров, или когато рисуваните слънца топлят
Култура
Георги Тошев представя "Години любов" в Габрово
Култура
Три певици, три награди от "С песен да възродим доброто“
Култура
Ситно се хоро виеше...та до зори
Култура
„Дом Витгенщайн“ във Виена представя арт център „Видима“
Култура
Истинската история на един клошар в "Истории от варела"
Култура
Демонстрират как се прави кашкавал и сапун - на "Семе българско"
Култура
С Масленица лошото отстъпи на доброто
Култура
„Докоснати от градините“ с Игната Василева в галерия "Видима"
Култура
Кремена и Стелиян получиха отличия на името на Дечко Узунов
Култура
Жени художнички от Севлиево представя Градската галерия
Култура
Детски литературен конкурс обяви Градската библиотека
Култура
Севлиевски художници "подредиха" традиционния пролетен салон
Култура
Деца от арт център "Видима" са отличени за свои рисунки
Култура