Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците

Две първи награди в рамките на седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография.

Първата награда дойде от Шумен, където песните на дамите звъннаха на шестото издание на международния  фестивал за популярната песен “Есенни шуменски вечери-2018". 

Музикалното събитие се организира от  НЧ „Добри Войников“ и Община Шумен със съдействието на Министерството на културата. По време на трите конкурсни дни своето изкуство показаха над 150 таланта от Русия, Украйна и България. Жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше участниците в три категории: „съвременна  българска музика“, „популярни градски песни“ и "авторска песен".

След изслушването на всички претенденти за награди и преди журито да се оттегли на заседание, Снежана, Миглена и Павлинка дочули звученето на синбеците на своите песни. Оказало се, че журито се усъмнило дали няма използване на вокали и други гласове в инструменталите, защото при някои конкурси това е недопустимо, разказаха певиците. „Приехме го като комплимент, значи толкова  добре сме звучали.“ И след това чули: "Силно!“, “Блестящо!“, „Вие изпълнихте сцената.“ , “Професионално изпълнение!“ - споделиха трите.

Поради друг ангажимент в същия ден певиците не дочакали награждаването, а новината за първата награда дошла с телефонното обаждане. По телефона разбрали, че им е присъдено лауреатско звание, получават плакет и парична премия. 

„Красиво облечен текст с музика“ –  с тези думи Хайгашод Агасян изрази цялостното си впечатление от изминалите три фестивални дни в Шумен.

Още следващата неделя трио „Звън“ завоюва поредната си първа награда от фестивала за градски песни „С песни от свила", чийто домакин е Свиленград, а музикалната проява е част от празника на града. 

Певицата и водеща на предаването „Ако зажалиш“ Бони Милчева и поетесата Надежда Захариева бяха част от елитното жури, което оценяваше изпълненията на участниците

“Обективно и безпристрастно жури.“- казват трите дами. „И още един път си дадохме сметка, че никой фестивал и участие не трябва да се подценява, защото тук се срещнахме с брилянтни изпълнители на популярни песни, дошли от всички кътчета на България.“

 

"Животът като препинателен знак" издаде Милка Балинова
Култура
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“
Култура
Петко Хинов представи 12 книги с превод от китайски език
Култура
Фонд "Ирина" - една от най-добрите колекции с картини в България
Култура
Понякога и болката е начин да обичаш, споделя Елена Христова
Култура
Изложбата "Огледани в Духовно огледало" тръгва от Севлиево
Култура
Малките иконописци от „ВВ Арт“ подредиха изложба
Култура
Русофилите отново посрещат заедно руската Нова година
Култура
Библиотеката представя "Пътят между културите" и Петко Хинов
Култура
Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“
Култура
В Библиотеката: Тихомир Иванов за „Камино: Пътят на завръщането“
Култура
Художници от цялата страна с обща изложба в памет на Ирина Колбасова
Култура
Ценно дарение получи градската галерия
Култура
Два концерта в Лондон ще има през февруари трио "Звън"
Култура
Деца откриват изложба с православни икони
Култура