Търсене

Пет медала завоюваха севлиевските плувци от турнир на името на Руси Русев

Пет медала завоюваха севлиевските плувци от турнир на името на Руси Русев

Отборът на севлиевския клуб "Викинг-2008", снимка: СК "Викинг-2008"

Старозагорският клуб "Траяна“ бе домакин на единайстото издание на международния турнир по плуване в памет на Руси Русев. Турнирът се проведе на 25-метров басейн и бе в два дни - на 22 и 23 октомври. 

В надпреварата по сините коридори на закрития плувен басейн се включиха 263 плувци от 30 плувни клуба. Турнирът бе открит от официалните гости, актрисата Койна Русева, която е дъщеря на Руси Русев и Таня Богомилова, златен медалист на „бруст“ от олимпиадата в Сеул през 1988 година.

Двете влязоха в демонстративен плувен дуел. Богомилова, която е и дългогодишен генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове плува бруст, а актрисата кроул. Дамите направиха страхотно шоу и бяха бурно аплодирани от състезателите и публика.

Турнирът беше в четирите възрасти с държавни шампионати – от деца на 11 години, младша и старша възраст до мъже и жени. 

Спортен клуб „Викинг 2008 - Севлиево“ бе представен изключително достойно от Яна Петкова, Ивайла Йонкова, Лилия Криндова, Мария Василева и Момчил Баев, разделени традиционно във възрастови групи А,В, C и D.  

В група D ( род.2010-2011 г.) за отбора на "Викинг 2008" стартираха Яна Петкова и Момчил Баев. Яна подобри личните си постижения и в четирите си старта, като в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай заслужено се изкачи два пъти на почетната стълбичка, спечелвайки два сребърни  медала.

Момчил също коригира най-добрите си лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 50 м бруст при много силна конкуренция спечели бронзов медал, а в стартовете си на 100 м бруст и 100 м съчетано плуване се нареди на престижното четвърто място в класирането.

Останалите състезатели на отбора стартираха в група С (род. 2008-2009 г.)  Много силно плуване за Ивайла Йонкова, също с най-добри лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 200 м гръб състезателката успя да се справи с конкуренцията на по-големите в групата и заслужено се окичи с бронзов медал. Отличното й представяне бе потвърдено с още две четвърти места на 50 и 100 м гръб.

Лилия Криндова плува отлично в дисциплината 100 м свободен стил и с най-добър личен резултат заслужено спечели бронзовото отличие. Мария Василева плува най-добре на 100 м бруст, а постигнатия резултат й отреди седмо място в класирането.  

Показаните резултати в турнира дават оптимистично настроение в отбора за добро представяне в Държавните първенства през ноември, убедени са треньорите. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.