Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
снимка: ВФ "Upstream Voices”

В края на септември Велико Търново бе домакин на XVI международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра 2018”. След предварителна селекция бяха избрани 80 изпълнители от 9 държави на възраст от 5 до 25 г., които се състезаваха в четири възрастови групи. От ВФ ,,Upstream Voices” бяха допуснати седем изпълнители.

Кристина Неделчева от Габрово участва в първа група, успя да се открои и да очарова журито с блестящи изпълнения, заради което бе отличена с наградата за най-добро изпълнение на българска песен за песента на Паша Христова „Повей, ветре!“.

В първа група се състезава Ива Христова от Севлиево. Тя изпълни с много настроение и артистичност песен на Нели Рангелова и хита на Алла Пугачова „Арлекино”. По време на изпълнението на руската песен Ива забрави текста, но публиката я подкрепи с бурни аплодисменти, които помогнаха на разплаканата певица геройски да довърши песента. Журито също реагира и връчи на Ива поощрителна награда и покана за участие в конкурса „Ние XXI век 2019” в Слънчев бряг.

Гала Ботева пя в трета възрастова група, а за изпълненията си получи наградата на кмета на В. Търново Даниел Панов, парична премия и диплом. Италианският продуцент Роко Палацо, член на международното жури, връчи на Гала Ботева покана за участие в конкурса „Микрофоно д’оро” през 2019 г.

В трета група наградата за най-добро изпълнение на българска песен отиде заслужено при Симона Захариева от Севлиево. Поощрение в четвърта група бе връчено на Ивета Петрова от Габрово. Във втора група участваха успешно Рая Петкова и Далия Ковачева.

Международното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове: Роко Палацо/Италия/- продуцент, проф. д-р Родика Рошиору /Молдова/, Християна Лоизу/Кипър/, Ивайло Терзиев - главен диригент на представителния ансамбъл на въоръжените сили, Христо Паскалев- Паскал-представител на България в FIDOF.

Всички отличени певци работят с музикалния педагог Ценка Горалова.

Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура
Гала Ботева на върха - с награда на кмета на Шумен
Култура
Надежда Ботева бе в екипа, открил кръст с частица от Христовото разпятие
Култура
Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Румяна Халачева представи "Дълбините на древността"
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Певците на СУ "Васил Левски" бяха с удостоени със "златен славей"
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура
С "Имало едно време..." започва легендата за стъклото
Култура