Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
снимка: ВФ "Upstream Voices”

В края на септември Велико Търново бе домакин на XVI международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра 2018”. След предварителна селекция бяха избрани 80 изпълнители от 9 държави на възраст от 5 до 25 г., които се състезаваха в четири възрастови групи. От ВФ ,,Upstream Voices” бяха допуснати седем изпълнители.

Кристина Неделчева от Габрово участва в първа група, успя да се открои и да очарова журито с блестящи изпълнения, заради което бе отличена с наградата за най-добро изпълнение на българска песен за песента на Паша Христова „Повей, ветре!“.

В първа група се състезава Ива Христова от Севлиево. Тя изпълни с много настроение и артистичност песен на Нели Рангелова и хита на Алла Пугачова „Арлекино”. По време на изпълнението на руската песен Ива забрави текста, но публиката я подкрепи с бурни аплодисменти, които помогнаха на разплаканата певица геройски да довърши песента. Журито също реагира и връчи на Ива поощрителна награда и покана за участие в конкурса „Ние XXI век 2019” в Слънчев бряг.

Гала Ботева пя в трета възрастова група, а за изпълненията си получи наградата на кмета на В. Търново Даниел Панов, парична премия и диплом. Италианският продуцент Роко Палацо, член на международното жури, връчи на Гала Ботева покана за участие в конкурса „Микрофоно д’оро” през 2019 г.

В трета група наградата за най-добро изпълнение на българска песен отиде заслужено при Симона Захариева от Севлиево. Поощрение в четвърта група бе връчено на Ивета Петрова от Габрово. Във втора група участваха успешно Рая Петкова и Далия Ковачева.

Международното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове: Роко Палацо/Италия/- продуцент, проф. д-р Родика Рошиору /Молдова/, Християна Лоизу/Кипър/, Ивайло Терзиев - главен диригент на представителния ансамбъл на въоръжените сили, Христо Паскалев- Паскал-представител на България в FIDOF.

Всички отличени певци работят с музикалния педагог Ценка Горалова.

“Техническа проверка“ с приятели в галерия “Видима“
Култура
Георги Тошев представя "Години любов" в Габрово
Култура
Гран при за Симона Захариева от „Път към славата“
Култура
С Масленица лошото отстъпи на доброто
Култура
„Дом Витгенщайн“ във Виена представя арт център „Видима“
Култура
Жени художнички от Севлиево представя Градската галерия
Култура
Детски литературен конкурс обяви Градската библиотека
Култура
Демонстрират как се прави кашкавал и сапун - на "Семе българско"
Култура
Ситно се хоро виеше...та до зори
Култура
„Докоснати от градините“ с Игната Василева в галерия "Видима"
Култура
Истинската история на един клошар в "Истории от варела"
Култура
Пиеса за малки и възрастни представи премиерно детския театър
Култура
Кремена и Стелиян получиха отличия на името на Дечко Узунов
Култура
Трио ,АДИ - победител в "Еvergreeen fest Sofia 2019”
Култура
Три певици, три награди от "С песен да възродим доброто“
Култура
Деца от арт център "Видима" са отличени за свои рисунки
Култура