Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
снимка: ВФ "Upstream Voices”

В края на септември Велико Търново бе домакин на XVI международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра 2018”. След предварителна селекция бяха избрани 80 изпълнители от 9 държави на възраст от 5 до 25 г., които се състезаваха в четири възрастови групи. От ВФ ,,Upstream Voices” бяха допуснати седем изпълнители.

Кристина Неделчева от Габрово участва в първа група, успя да се открои и да очарова журито с блестящи изпълнения, заради което бе отличена с наградата за най-добро изпълнение на българска песен за песента на Паша Христова „Повей, ветре!“.

В първа група се състезава Ива Христова от Севлиево. Тя изпълни с много настроение и артистичност песен на Нели Рангелова и хита на Алла Пугачова „Арлекино”. По време на изпълнението на руската песен Ива забрави текста, но публиката я подкрепи с бурни аплодисменти, които помогнаха на разплаканата певица геройски да довърши песента. Журито също реагира и връчи на Ива поощрителна награда и покана за участие в конкурса „Ние XXI век 2019” в Слънчев бряг.

Гала Ботева пя в трета възрастова група, а за изпълненията си получи наградата на кмета на В. Търново Даниел Панов, парична премия и диплом. Италианският продуцент Роко Палацо, член на международното жури, връчи на Гала Ботева покана за участие в конкурса „Микрофоно д’оро” през 2019 г.

В трета група наградата за най-добро изпълнение на българска песен отиде заслужено при Симона Захариева от Севлиево. Поощрение в четвърта група бе връчено на Ивета Петрова от Габрово. Във втора група участваха успешно Рая Петкова и Далия Ковачева.

Международното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове: Роко Палацо/Италия/- продуцент, проф. д-р Родика Рошиору /Молдова/, Християна Лоизу/Кипър/, Ивайло Терзиев - главен диригент на представителния ансамбъл на въоръжените сили, Христо Паскалев- Паскал-представител на България в FIDOF.

Всички отличени певци работят с музикалния педагог Ценка Горалова.

Два концерта в Лондон ще има през февруари трио "Звън"
Култура
Библиотеката представя "Пътят между културите" и Петко Хинов
Култура
Художници от цялата страна с обща изложба в памет на Ирина Колбасова
Култура
Малките иконописци от „ВВ Арт“ подредиха изложба
Култура
В Библиотеката: Тихомир Иванов за „Камино: Пътят на завръщането“
Култура
Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“
Култура
Русофилите отново посрещат заедно руската Нова година
Култура
Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“
Култура
"Животът като препинателен знак" издаде Милка Балинова
Култура
Ценно дарение получи градската галерия
Култура
Петко Хинов представи 12 книги с превод от китайски език
Култура
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
Деца откриват изложба с православни икони
Култура
Изложбата "Огледани в Духовно огледало" тръгва от Севлиево
Култура
Понякога и болката е начин да обичаш, споделя Елена Христова
Култура