Търсене

Пет отличия спечелиха учениците от клуб "Журналист"

Пет отличия спечелиха учениците от клуб "Журналист"

Клуб "Журналист" с ръководителя Даниела Йорданова, снимка: СУ "Васил Левски"

На 29 март  в зала „Филхармония” в Разград се състоя награждаването на седмото издание на Националния ученически журналистически конкурс на името на Григор Попов – „Светът под лупа“. В конкурса участваха 164 индивидуални участници и 36 колектива от 20 административни области и 30 населени места. Измежду 280-те журналистически материала, оценени от журито, са и материалите на клуб „Журналист“ при СУ „Васил Левски“, удостоени с пет награди: II място за Преслава Куртева от 10а кл. в раздел „Репортаж“, III място за Борислава Борисова от 8б и поощрителна награда за Ивайло Асенов от 8б в същия раздел, както колективна награда на клуба в раздел „Интервю“ за разговора с Асен Блатечки и Специална награда от Националния дворец на децата в направление „Публицистични материали за вестник“.       

Изображение - 2706 Ръководителят на клуба, учителката Даниела Йорданова, участва в церемонията по награждаването и получи плакет с лика на Григор Попов и орел, символ на Разград, които дари за „Стената на славата“ в училище: „Единствено домакините получиха повече награди от нас, но те участваха с три групи и във всички направления, а ние – с една и само в две направления: репортаж и интервю. Толкова пъти излизах на сцената, че накрая, като ми връчваха грамотата за активно и успешно участие в конкурса, ме попитаха на колко групи вземам наградите! Не им се вярваше, че и петте награди са спечелени от един клуб!“, сподели Йорданова след завръщането си.

В първия ден след пролетната ваканция директорът Тома Томев връчи наградите, медалите и грамотите на отличените участници в конкурса в присъствието на целия клуб „Журналист“.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!