Търсене

Петър Петров е изцяло концентриран в новия сезон

Петър Петров е изцяло концентриран в новия сезон

снимки: www.sportal.bg

Петър Петров е един от малкото мотоциклетисти от страната ни, които стигнаха до най-високото ниво.Той записа името си в историята като донесе първи подиум за България от 40 години насам през 2015-а в Белгия пред 25 000 фенове, които пристигнаха на трасето жадни за екшън. Петър вече е сериозен фактор в шампионата и безспорно най-добрите години за него тепърва предстоят.Той намери време и успя да отговори на някои наши въпроси въпреки натоварения си график преди първия кръг от щампионата в Катар, стартиращ на 25 февруари. 

Изображение - 1172

Да започнем с въпроса, който вълнува всички фенове на мотокроса в България. Възстановен ли си от травмата на рамото, която получи към средата на миналия сезон?

Да, вече съм напълно възстановен, оперираха ме в началото на септември. Процесът беше дълъг, но започнах да карам отново в средата на декември. Трябваше малко да променим програмата ми, защото имахме само два месеца до началото на сезона, но мисля, че се справихме добре.

През 2016-а ти многократно бе близо до подиума, но само веднъж успя да се качиш на стълбичката, при това отново в Белгия, както и миналата година. Трасето ли ти допада или просто е съвпадение.

Да, много пъти бяхме близо до подиум, но за жалост само веднъж успяхме. Също така дълго време карах контузен. Трасето в Белгия ми пасва както и доста други писти и се надявам да сме по-често на подиума през 2017-а. Мисля, че съм подготвен добре за новият сезон и ще имаме добри резултати и на други места освен Ломел.

Изображение - 1173

По правилото за възрастовия лимит в MX2 това ще е последният ти сезон в този клас. Готов ли си за следващото предизвикателство при по-големите машини?

Да, нямам търпение да почна да карам в по-големия клас. Мисля, че 450 ми пасва повече, но в момента целта ми е да постигнем най-добрия резултат в малкия клас преди да се качим в по-горния.

Отпадането на състезанията в България отрази ли се на мотивацията ти и мислиш ли, че пред родна публика ще имаш известно предимство над своите съперници?

За съжаление вече нямаме кръг в България, но в момента е такава ситуацията. Наистина е жалко, защото мисля, че ще е невероятно да се борим за 1-во място пред родна публика.

Шампионатът през 2017-а ще е най-дългият в историята на MXGP. Нужен ли е друг подход при подготовката от гледна точка на издръжливостта?

През 2017-а сезонът ще е много дълъг и трябва да контролираш колко тренираш. Почивката също ще е много важна, но имам правилните хора около мен и мисля, че ще ме насочат във вярната посока.

Как и къде се готвиш през зимната почивка? Участваш ли в по-малки надпревари, за да не губиш състезателна форма?

Подготовката ми започна малко късно. Поради контузията прекарах доста време във Франция, за да мога да съм близко до отбора и да можем да направим всички нужни тестове преди новия сезон. Участвах в две интернационални състезания, за да видим на какво ниво сме аз и моторът. Мисля, че се справихме добре. Шампионатът е доста дълъг и дори да не сме на 100% в началото не е голям проблем. Като цяло мисля, че сме във форма и имаме силни шансове за добри резултати.

Ти и твоят отбор сте базирани в Белгия. Това, че си далеч от семейство и приятели липсва ли ти или така имаш повече време да се фокусираш над сериозната работа?

Вече живея в чужбина и е жалко, че не прекарвам повече време с моето семейство в България. Липсват ми, но това ми е работата и в момента съм концентриран и гледам към новия сезон.

За финал Петър благодари на всички фенове, които го подкрепят, както и на Monster Energy България.

 

Интервюто е на www.sportal.bg

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!